Firmi “Gradina Company” svečano uručen Halal sertifikat

"Gradina Company" dobila Halal sertifikat
"Gradina Company" dobila Halal sertifikat

Rožaje – Juče, 21.12.2011. godine, u sjedištu firme “Gradina Company”  u Rožajama, ovom preduzeću je uručen “Halal sertifikat”,  kojim je potvrđena implementacija halal standarda u industriji ovog preduzeća.

Ceremonija je otvorena obraćanjem vlasnika “Gradine Company” Džemala Škrijelja.  On se prisutnima zahvalio na odzivu, saradnji i podršci na unaprjeđenju razvojnih i proizvodnih kapaciteta ove kompanije. Potom je uslijedilo obraćanje predsjednika Opštine Rožaje, Nusreta Kalača, koji je izrazio zadovoljstvo ovim uspjehom, u kom je prepoznao razvojnu priliku ovog grada i sjevera Crne Gore.

Ispred Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori, koja u saradnji sa Agencijom dodjeljuje “Halal sertifikat”, obratio se izaslanik reisa Rifata ef. Fejzića, Enis ef. Burdžović. On je kompaniji u ime Islamske zajednice u Crnoj Gori uputio čestitke na ostvarivanju halal standarda u proizvodnji, naglašavajući da je ovaj kraj time dobio priliku da kupuje halal, ali i bavi se halalom u proizvodnom procesu “Gradina Company” mesne industrije.

Ispred Agencije za halal sertificiranje iz Tuzle, direktor agencije Amir Sakić je vlasniku firme Džemalu Škrijelju uručio sertifikat. Prilikom uručenja, Sakić je naglasio da je dobijanje ovog sertifikata svojevrsna šansa i ne samo radi otvaranja prema bliskoistočnom tržištu sa većinskim muslimanskim življem, već su dvije trećine halal konzumenata u Evropi, nemuslimani. Dakle, halal standardi obezbjeđuju povoljne tržišne prilike bilo gdje.

Također, ovoj kompaniji je istovremeno dodijeljen  Sertifikat ISO 22000, kojeg  je  ispred sertifikacione kuće DNV iz Zagreba uručio Sanel Livadić.

Na ceremoniji dodjele sertifikata pročitan je telegram čestitke kojeg je uputila ambasadorka država Sjedinjenih  u Crnoj Gori Su Kej Braun.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.