Zaključci i odluke sa sjednice Mešihat IZ-e u Crnoj Gori

Zaključci i odluke sa sjednice Mešihat IZ-e
Zaključci i odluke sa sjednice Mešihat IZ-e

Podgorica – Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori, na sjednici održanoj 23.05.2012. godine u Podgorici, razmatrajući aktuelna i tekuća pitanja,  donio je odluku da se izbori u Islamskoj zajednici održe do kraja tekuće godine.

Predstojeće aktivnosti koje, na terenu, među vjernicima, u zemlji i dijaspori, očekuju Mešihat i odbore Islamske zajednice, u predramazanskom i ramazanskom periodu, te priprema akademije i ispraćaja učenika Medrese, nadzora i usmjeravanja njihovog upisa na fakultete, upisa nove generacije medresanata,  kao i drugi važni projekti, predstavljaju krupne razloge zbog kojih je održavanje izbora odloženo  nakon ovog perioda.

Mešihat IZ-e je upoznat sa aktivnostima vezanim  za organizaciju i pripremu Svečane akademije maturanata Medrese koja će biti održana 02.06.2012. godine u KIC-u , kao i svečanog otvaranja obnovljene  Mornarske džamije, 01.06.2012. godine u Ulcinju.

Mešihat IZ-e formirao je Organizacioni odbor za obilježavanje stogodišnjice pokrštavanja muslimana Plava i Gusinja i zločina nad bošnjačko- albanskim stanovništvom ovog kraja. Organizacioni odbor čija je uloga priprema dvodnevnog skupa u Plavu i Gusinju, radiće u sastavu:  glavni imam Podgorice Džemo ef. Redžematović, službenik Mešihata Fuad ed. Čekič, glavni imam Plava Sinan ef. Latić, glavni imam Gusinja Rešad ef. Dautović, predstavnik Plavo-Gusinjana iz  Udruženja u Njujorku i Njemačke (društvo Merhamet) Behlul ef. Kanaći i Suljo  Mustafić.

Na sjednici su razmatrana i određena kadrovska rješenja-imama i glavnih imama u pojedinim odborima Islamske zajednice.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.