SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Islamska-Zajednica-u-Crnoj-GoriMešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori, povodom vježbe Nacionalnog odbora za bezbjednost vazdušnog saobraćaja “Otmica vazduhoplova na aerodromu Podgorica”, održanoj 11. 11. 2014. godine, izdaje

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Islamska zajednica izražava duboko nezadovoljstvo dijelom scenarija vježbe “Otmica vazduhoplova na aerodromu Podgorica”, prema kojem je uloga terorista dodijeljena radikalnim islamistima, kako su prenijeli mediji.
Imajući u vidu važnost vježbe za opštu bezbjednost svih građana i ozbiljnost učesnika – organizatora, navedeni segment scenarija doživljavamo neprimjerenim i uvredljivim za muslimane. Stav islama i Islamske zajednice po pitanju terorizma je jasan i, bez potrebe za pravdanjem za nešto što nam nije imanentno, u kontinuitetu javno saopštavan. Oštro se protivimo i osuđujemo svaki čin terorizma bilo gdje u svijetu, protiv bilo koga i od bilo koga, pod bilo kojim imenom i za bilo koji cilj. Međutim, terorizam ne može imati vjeru i svako njegovo dovođenje u vezu sa islamom ili muslimanima podstiče islamofobiju, makar to bilo i kroz fiktivni scenario “realnog društvenog konteksta”.
Islamska zajednica u Crnoj Gori odbija da prihvati da pojmovi islam i terorizam ili musliman i terorista idu zajedno u bilo kom kontekstu.

Reis,
Rifat Fejzić

image-9d148677d7dfd85fdef86372db6b00cfbaa19fdd7aa4b5f6a2d5dc48289c6fdd-V

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.