Saopštenje za javnost

Glavni imam u Podgorici, Džemo Redžematović
Glavni imam u Podgorici, Džemo Redžematović
Podgorica – Već nekoliko decenija muslimani Podgorice traže od lokalnih vlasti parcelu i dozvolu za izgradnju islamskog centra u Podgorici.
Obradovala nas je vijest da su opštinske vlasti odlučile da dodijele parcelu za izgradnju islamskog centra na Koniku i time udovolje velikoj potrebi ovdašnjih muslimana. Inače, Podgorica je izuzetak zato što od svih glavnih gradova bivše SFRJ nema islamski centar.
Međutim, naše radovanje prekinula je vijest da su istaknuti predstavnici SDP-e tražili da se CPC-i dodijeli još 300 000,00 eura i time direktno spriječili donošenje odluke o dodjeli parcele za Islamsku zajednicu u Crnoj Gori.
Islamska zajednica u Crnoj Gori nema ništa protiv da se bilo kojoj vjerskoj zajednici na prostoru Crne Gore dodijeli novčana pomoć, ali je čudi što takvi zahtjevi potiču od jedne „građanske partije“ koja se po svojim proklamacijama bori za jednaka prava svih građana bez obzira na njihovo vjersko pripadanje. Ovdje se postavlja pitanje: zašto se SDP ne bori i za prava muslimana u Podgorici pa istu sumu novčane pomoći ne traži i za izgradnju Islamskog centra? Zašto, jer je evidentno da dobra polovina njenog biračkog tijela su muslimani, od kojih su neki u lokalnom i u državnom parlamentu? Ovim vrh SDP-e potvrđuje himben odnos napsram muslimanskog glasačkog tijela koje, sa svojim intelektualcima, uveliko osigurava opstanak ove partije na političkoj sceni Crne Gore.
Ovim putem Islamska zajednica u Crnoj Gori najoštrije osuđuje istupanje gospodina Đorđa Suhiha koji je ispred SDP-e spriječio muslimane Podgorice da ostvare svoja ustavnom garantovana prava na ispovijedanje vjere i vjerskih obreda.

Glavni imam za Podgoricu i Nikšić,
Džemo Redžematović

1 komentar na “Saopštenje za javnost”

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.