Održan radni sastanak imama i predstavnika Mešihata u Ulcinju

Sastanak predstavnika Mešihata IZ-e i imama u Ulcinju
Sastanak predstavnika Mešihata IZ-e i imama u Ulcinju

Ulcinj – Dana, 25. 11. 2011. godine, na inicijativu glavnog imama Odbora IZ-e Ulcinj Rifata ef. Jusufija, upriličen je radni sastanak 15 mladih imama iz Ulcinja sa članovima i predstavnicima Mešihata IZ-e u Crnoj Gori.

Ispred Mešihata IZ-e, skupu su prisustvovali zamjenik direktora medrese “Mehmed Fatih”, Omer ef. Kajoshaj, i prof. Behlul Kanaci, kao i član MešihataIZ-e iz Ulcinja, Suad ef. Ukoshata.

Na sastanku je između ostalog bilo je riječi o poziciji muslimana na teritoriji ovog Odbora, osobito o poziciji omladine. Pored infrastukturnih uslova, koji u priličnoj mjeri izlaze u susret potrebama muslimana Ulcinja, prepoznata je potreba da se ipak mora posvetiti više pažnje vandžamijskom djelovanju. Osim toga, učesnici su se saglasili da Islamska zajednica u Crnoj Gori  raspolaže sa dovoljno svojih kadrovskih resursa, te da sa njma može nastupiti u organizovanju svih da'vetskih aktivnosti, a da se time ne bave NVO organizacije i pojedinci. Jer, dovođenje kadrova iz susjednih zemalja, doprinosi nedovoljnom iskorišćavanju lokalnih resursa.

Na sastanku je zakljuceno da su mladi imami ovog Odbora spremni da zajedničkim koordinisanim radom iskoriste vlastite resurse i intenziviraju da'vetske aktivnosti.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.