Iftar u Bijelom Polju u organizaciji Američke ambasade u Crnoj Gori

Američka ambasadorka Sju Kej Braun (Sue K. Brown) na iftaru u Bijelom Polju
Američka ambasadorka Sju Kej Braun (Sue K. Brown) na iftaru u Bijelom Polju

Bijelo Polje – Povodom islamskog mjeseca posta – Ramazana, Američka ambasada u Crnoj Gori priredila je sinoć, tradicionalno, kao i svake godine, osmi po redu iftar u Bijelom Polju.

Prije početka iftara goste je pozdravila ambasadorka Sju Kej Braun (Sue K. Brown) i istakla da “Večerašnje prisustvo iftaru-večeri je odraz multietničke slike Crne Gore, jer su večeras sa nama ljudi različitih vjera i porijekla iz različitih dijelova Crne Gore, među kojima su studenti koji su studirali u SAD-u, zatim političari te  NVO lideri koji se trude da stvore dobre uslove za one kojima je to potrebno“.

Ambasadorka Braun je pozvala prisutne da upute molitvu za stanovništvo Konika u Podgorici, koje je ostalo bez imovine u današnjem požaru.

Reis Rifat ef. Fejzić na iftaru u Bijelom Polju
Reis Rifat ef. Fejzić na iftaru u Bijelom Polju

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić se zahvalio Američkoj ambasadi na poštovanju prema vjeri i tradiciji muslimana.

“Ramazanski iftar nije samo obična večera, koja se može prirediti u bilo kom trenutku i na bilo kom mjestu. Iftar je nešto posebno, ako vam neko priredi iftar to je znak da vas uvažava i poštuje, te da poštuje vašu vjeru i tradiciju“, kazao je reis Fejzić i poželio ambasadorki Braun dobro zdravlje i dug život.

“Muslimani posebno cijene mir, muslimani Balkana i posebno Crne Gore cijene što su SAD nakon teških ratnih perioda donijele mir. Ali nam je žao što u ramazanskim danima, muslimani Sirije nemaju blagodat slobode da uživaju u ovim iftarskim trenucima i u miru. Isto tako, muslimani Mijanmara bivaju izloženi stravičnom nasilju u ovim mubarek danima, i ovog momenta mi se saosjecamo sa njima“ – rekao je reis Fejzić.

Iftaru u Bijelom Polju prisustvovalo je oko pedeset predstavnika političkog, kulturnog i javnog života, a pored predsjednika opštine Bijelo Polje Aleksandra Žurića, prisustvovali su i ministri u Vladi Crne Gore Rafet Husović i Suad Numanović.

Jakub Durgut

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.