Ambasada BiH organizovala iftar u restoranu “Pod volat”

Ambasada BiH organizovala iftar
Ambasada BiH organizovala iftar

Podgorica – U starovaroškom restoranu “Pod volat” u Podgorici sinoć je predstavnicima Islamske zajednice , diplomatama i političarima muslimanima u Crnoj Gori upriličen iftar od strane Ambasade Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori.

Na početku iftara savjetnik ambasadora gospodin Muharem Zejnullahu je poselamio prisutne zaželivši im prijatan iftar i makbul post, a potom najavio ambasadora BiH u Crnoj Gori njegovu ekselenciju Izmira Talića, zamolivši ga da poselami prisutne.

Gospodin Talić je u svoje i u ime svoje supruge gospođe Refike Talić izrazio zadovoljstvo prisustvom velikog broja prijatelja na iftaru, rekavši da je ovo prvi put kako Ambasada BiH u Podgorici organizuje iftar za postače. Nakon toga, riječ je uzeo reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić zahvalivši se njegovoj ekselenciji Izmiru Taliću i saradnicima, kao i svim koji su se odazvali na ovu ramazansku trpezu. “Zajednički iftari i druženja jačaju naše veze i bogate naš duh. Stoga, ramazan je pored posta isto tako mjesec intenzivnog druženja i plodnih razgovora”, rekao je reis Fejzić.

Iftar u restoranu "Pod volat"
Iftar u restoranu "Pod volat"

Pored reisa Fejzića, iftaru su prisustvovali glavni imami Podgorice i Bara, Džemo Redžematović i Muidin Milaimi, ministar u Vladi Crne Gore, Rafet Husović, kao i poslanici u Skupstini Crne Gore, dr. Amer Halilović, Suljo Mustafić, Ervin Spahić, Genci Nimanbegu, Mehmed Bardhi, predsjednik Bošnjačkog savjeta u Crnoj Gori, prof. dr. Šerbo Rastoder i drugi gosti iz javnog i kulturnog života Crne Gore.