Veče ilahija u Rožajama “Dobrodošlica najdražem gostu”

Rožaje – Mubarek mjesec Ramazan-I-Šerif je već došao u naše čaršije, naše mahale i u naše duše. Dobrodošlicu mu izražavamo radošću, učenjem Kur’ana, klanjanjem teravija, postom ali i drugim dobročinstvima.

Odbor Islamske zajednice Rožaje je organizovao uz sve ovo posebnu svječanost dobrodošlice ovom najdražem gostu. Program je upriličen u petak 20.07.2012 tačnije prvog dana posta u velikoj sali doma kulture Rožaje. Atmosfera je bila očaravajuće produhovljena, učenje Kur'ana, korisni savjeti, salavati i tekbiri kao i milozvučni glasovi novoosnovanog hora koji su nas opustili izvjedbom ilahija i kasida.

Odaziv građana je bio solidan a okosnica prisutnih je bila omladina što nas posebno raduje i daje nam volju i setisfakciju da i ubuduće organizujemo ovakve manifestacije.

Uvodno ašere nam je proučio Amer ef. Dautović koji je svojim glasom otvorio srca i duše prisutnih. Prije ašereta je odgledan vidio snimak koji je lijepo primljen od strane prisutnih. Obraćanje i ders je upriličio  Rejhan ef. Hot koji se u svom vazu osvrnuo na Ramazan i ramazanske obaveze i dužnosti vjernika ali i post u ovim toplim i dugim ljetnjim danima. Hor koji je novooformljen je plijenio svojim glasovnim mogućnostima i potencijalom naše omladine, nadamo se da sve neće stati na ovome i da će hor u ovome ili nekom drugom proširenijem sastavu uvijek biti aktivan u našem gradu.

Sve u svemu jedan lijep gest i način da otpočnemo ovaj blagoslovljeni mjesec, mjesec posta, Kur'ana i drugih ibadeta. Molim Allaha da nam primi naše ibadete u ovom mjesecu i da postačima podari nagrade obećane za post, AMIN!

Džihan Hot

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.