U Rožajama dijelili kurbansko meso

aa_picture_20141005_3457689_highPovodom Kurban bajrama, turska humanitarna organizacija Crveni polumjesec, podijelila je kurbansko meso porodicama širom Crne Gore. Oko 2.000 kurbana aktivisti Crvenog polumjeseca Turske podijelili su širom Crne Gore, u akciji koju su pomogli Udruženje “Merhamet” i Islamska zajednica u Crnoj Gori.
U Rožajama su danas reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić i predstavnici Crvenog polumjeseca i Udruženja “Merhamet”, dijelili kurbansko meso najugroženijim porodicama.
“Nakon što je prošle godine podijeljeno oko 700 kurbana, turski crveni polumjesec je ove godine podijelio veći broj kurbana. Određeni broj kurbana je upućen i medresi “Mehmet Fatih” u Podgorici. Ja im se u ime muslimana Crne Gore mnogo zahvaljujem”, kazao je reis Fejzić.
Predstavnik turskog Crvenog polumjeseca, Sukru Erdogan poručio je da će se kurbansko meso podijeliti na teritoriji cijele Crne Gore.
“Klanje kurbana smo sproveli u skladu sa šerijatskim propisima, u prisustvu imama. Kurbansko meso se dijeli u svim dijelovima Crne Gore, onima kojima je ono najpotrebnije. Žrtvovali smo 120 kurbana. U planu je da se podijeli skoro 2.000 kurbanskih paketa. Važno je napomenuti da se u jednom kurbanskom paketu nalazi pet kilograma mesa”, kazao je Erdogan.
Reis Fejzić i predstavnici Crvenog polumjeseca posjetili su danas izbjegličko naselje u Rožajama, gdje su stanovništvu koje živi u tom dijelu podijelili kurbansko meso.

aa_picture_20141005_3457690_high aa_picture_20141005_3457692_high

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.