Humanitarna organizacija Šarikah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prvi put u bajramskoj posjeti Odboru Islamske zajednice Bijelo Polje

SharikaBijelo Polje – Humanitarna organizacija Šarikah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prvi put u bajramskoj posjeti Odboru Islamske zajednice Bijelo Polje
Supervizor odjela za projekte gosp. Muhammed Hamdan sa saradnicima i predstavnicima Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori posjetio je Odbor Islamske zajednice Bijelo Polje. Bajramsku posjetu sa predsjednikom Odbora i glavnim imamom započeli su posjetom dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama, gdje su humanitarci iz Emirata darivali bajramskim novčanim poklonima 22 korisnika centra. Nakon toga delegacija je posjetila starački dom u Bijelom Polju, gdje ih je primio direktor doma gosp. Admir Mustajbašić. Humanitarci iz Emirata su dio kurbanskog mesa od kurbana koji su danas zaklani u kompaniji Franca o njihovom trošku opredijelili za ishranu lica treće dobi.
Nakon prisustvovanja klanju kurbana u kompaniji Franca, delegacija je dodijelila dio kurbana porodicama slabijeg finansijskog stanja u Bijelom Polju, zajedno sa predstavnicima humanitarnog fonda Hilal, koji će vrijednu donaciju u iznosu od 22 grla krupne stoke u toku godine distribuirati kroz svoje akcije.
Dan je okončan sastankom sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatom ef. Fejzićem, na kojem je bilo riječi o budućoj saradnji. Delegacija je posjetila Crnu Goru na prijedlog Ambasade UAE u Podgorici, a u Bijelo Polje su došli na prijedlog reisa Rifata ef. Fejzića. Neka Allah nagradi njihov trud da kroz ovu pomoć bajramsku radost podijele sa našim sugrađanima.
Sharika17Sharika18Sharika19Sharika20Sharika21Sharika10Sharika11Sharika14Sharika15Sharika16

Sharija2Sharika3Sharika4Sharika5Sharika7

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.