U Plavu organizovano veče sjećanja na Poslanika Muhammeda, a.s. – ”Muhammed je kruna neba”

 

Veče sjećanja na Poslanika Muhammeda, a.s. u Plavu
Veče sjećanja na Poslanika Muhammeda, a.s. u Plavu

Plav – U organizaciji Odbora Islamske zajednice Plav dana 14. februara 2011. godine u džamiji Sultaniji održano je veče sjećanja na Poslanika Muhammeda, a.s., ”Muhammed je kruna neba”. U prepunoj džamiji i prelijepoj atmosferi stihovima najljepših ilahija posvećenih Božjem Poslaniku, a.s., iz pera naših najvećih pjesnika koje je učio Hor OIZ-e Plav, duše prisutnih su ponovo probudile usnulu ljubav prema voljenom Poslaniku.

Program je vodio Muhamed ef. Cecunjanin koji se u ime Odbora Islamske zajednice Plav zahvalio musafirima na uloženom trudu i zamolio Allaha da im svaku stopu koju su prešli u sevap upiše. Odlomak iz Kurʼana proučio je Omer ef. Hasanović, dugogodišnji imam Arap džamije u Novom Pazaru.

U ime Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori, u svojstvu domaćina, skupu se obratio inspirativnim predavanjem prof. Enis ef. Burdžović, šef Vjerskoprosvjetne službe koji je u ime Mešihata poželio dobrodošlicu našoj braći iz Novog Pazara i podsjetio nas koliku su ljubav prema Božijem Poslaniku u svojim grudima nosili njegovi drugovi. Zar je moguće ne voljeti Poslanika a.s.?

Prof. Senad ef. Halitović, imam centralne džamije u Novom Pazaru prenio je Plavljanima i Gusinjanima kao i svim muslimanima Crne Gore selame naše braće iz Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. U svom obraćanju podsjetio nas je na univerzalnost Poslanikova života. U svakoj prilici uzor nam treba biti najbolji sin Ademov.

Prof. Džavid ef. Preljević, imam centralne džamije u Tutinu prenio nam je selame tutinskog džemata i poručio nam je da je omladina odgojena u Islamu garant našeg opstanka na rubu Evrope.

Na kraju, veče ljubavi prema Poslaniku a.s. krunisano je dovom koju je proučio prof. Nedžad ef. Hasanović. Molimo Allaha da nas proživi u društvu najdražeg stvorenja Muhammeda, a.s.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.