U Bijelom Polju u znak sjećanja na rođenje Muhammeda, s.a.v.s., akcija dobrovoljnog davanja krvi

 
Dobrovoljno davanje krvi džematlija u Bijelom Polju
Dobrovoljno davanje krvi džematlija u Bijelom Polju

Bijelo Polje – Kako je sa centralne svečanosti u Centru za kulturu najavljeno, u Bijelom Polju je juče, 14.02.2011. godine sprovedena u djelo akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akciji se odazvalo preko 30 omladinaca i džematlija iz svih bjelopoljskih džemata, na čelu sa devetoricom imama iz ove opštine. Od ovog broja, ukupno 28 njih je darivalo krv, sa nijetom da ovaj humani gest bude uzrokom spašavanja nečijeg života.

Ovom akcijom povodom obilježavanja rođenja Muhammeda, s.a.v.s., muslimani ovog podneblja su željeli poručiti da je humanost temeljna vrijednost kojoj nas uči plemeniti poslanik, Muhammed, s.a.v.s. Podstaknuti kur'anskim principom koji kaže da „ko spasi jedan život kao da je spasio čovječanstvo“, vjernici su željeli pokazati kako u islamu, princip poštovanja svetosti i očuvanja života predstavlja jednu od temeljnih poruka Muhammedove, s.a.v.s., časne misije.

Osoblje Centra za transfuziju krvi u bjelopoljskoj bolnici se zahvalilo dobrovoljnim davaocima na odzivu ovoj humanoj akciji, ističući da od teške željezničke nesreće na Bioči, 23. januara 2006. godine do danas, nije bilo veće akcije dobrovoljnog davanja krvi u bjelopoljskom Centru za transfuziju krvi.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.