Tribina o problemu narkomanije u Rožajama

IMG_003118. 11. 2014. godine, Velika sala, Centra za kulturu, Rožaje
Odbor Islamske zajednice Rožaje u saradnji sa javnim ustanovama iz našega grada realizovao je tribinu o problemu narkomanije, pod nazivom “UDRUŽENI PROTIV ZLA”. Pored teologa i predstavnika Odbora Islamske zajednice Rejhana ef. Hota, na tribini je učešće uzeo i profesor biologije Ago Agović ispred prosvjete, te predstavnik Doma zdravlja, psihijatar dr. Sead Nurković. Od govornika je bio još najavljen načelnik policijske ispostave Rožaje, Sadik Šabanović, koji je zbog iskrslih nepredvidivih obaveza morao da otkaže nastup.
Svaki od govornika je obradio temu shodno užoj specijalnosti i oblasti koju zastupa, tako da su prisutni mogli sa više aspekata čuti stavove kako medicine, tako prosvjete ali i predstavnika religije o korišćenju psiho-aktivnih supstanci.
Da je obaveza progovoriti o ovoj temi sa raznih aspekata pred našom omladinom bila je neka svojevrsna konstatacija na koju su se svi složili, i dati naš doprinos podizanju svijesti o ovom problemu.
Ciljana grupa, kojoj je tribina posvećena su srednjoškolci, ali i viši razredi osnovnih škola, jer su oni najviše izloženi ali i pod najvećim rizikom od upadanja u probleme narkomanije.
Zahvalnost dugujemo direktorima osnovnih i srednjih škola sa gradskog područja, koji su našli razumijevanja da podrže ovaj projekat te da pozovu učenike da prisustvuju ovoj tribini.
Nakon tribine organizator je za prisutne pripremio i podijelio flajere i propagandni materijal vezan za probleme narkomanije, ali i druge sadržaje vjerskog karaktera.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.