Svečano obilježena noć Lejletu-l-Kadra u Baru

Svečano obilježena noć Lejletu-l-Kadra u Baru
Svečano obilježena noć Lejletu-l-Kadra u Baru

Bar – Odbor Islamske zajednice Bar povodom blage noći Lejletu-l kadra 1431 h./2010 g. priredila je vjernicima Bara veoma bogat vjerski program. Na ime u prepunoj centralnoj džamiji u Baru više od 1500 vjernika uživali su slušajući riječi Kur`ana, ilahija i kaside od Barskog hora kao i sevdalinke iz Sarajeva.

Ono što je bio cilj Islamske zajednice, da po prvi put se u zdanju Islamskog centra u Baru klanjali teravih namaz i njemu je prisustvovalo preko 850 vjernika. Teravih namaz je predvodio glavni imam Islamske zajednice Bar Muidin ef. Milaimi, koji se takođe zahvalio svim prisutnima I obratio sa lijepim savijetima o blagoj noći Lejletu-l kadra.

Na kraju programa svim polaznicima vjerske pouke koji su položili ispit( njih je bilo 119) pred vjersko prosvjetne komisije (koju sačinjavaja Muidin ef. Milaimi,predsjednik komisije, članovi: Ishak ef. Hodža , Redžep ef. Vukić i Ernad ef. Kalić) dodijelena svjedočanstva o postignutim rezultatima.Ispred džema’ata Stari Bar svjedočanstva je dodijelila Sanela Vukić, Kunje Ishak ef. Hodža, Mrkojevići Redžep ef. Vukić, Dobra Voda Ernad ef. Kalić, Novi Bar Edin ef. Peković,Zaljevo Emil ef. Škrijelj, Gorana u mjesto imama džamije Selima ef. Kalabovića svjedočanstva je dodijelio Suljo Ramović.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.