Sekretar medrese “Mehmed Fatih”, prof. Amer ef. Šukurica u ramazanskom zijaretu OIZ-u Bar

Omerbašića džamija u Baru
Omerbašića džamija u Baru

Bar – Ramazanski zijareti su prilika da se ojača i osnaži kontakt odbora i džemata sa medresom i ostalim institucijama Islamske zajednice. Sa tim ciljem, sekretar medrese prof. Amer ef. Šukurica, posjetio je u petak, 05. avgusta 2011. godine Odbor Islamske zajednice Bar.

Njega je ispred OIZ-e Bar primio predsjednik prof. Muidin ef. Milaimi, sa saradnicima. Iftar je upriličen u tradicionalnom restoranu Kaldrma ispod zidina starog Bara, gdje se čuva vjekovna tradicija starih Barana. Teravih namaz je klanjan u Omerbašića džamiji u starom Baru, a predvodio ju je jedan od najboljih učenika medrese “Mehmed Fatih”, Samir Aljošević.

Nakon teravih namaza, džematu se nasihatom obratio prof. Šukurica. On je u osvrtu na praktične ramazanske dužnosti govorio o vrijednostima čije sjeme najbolje niče u ramazanu, a koje se nastavljaju gajiti i nakon što ovaj mubarek mjesec prođe. Prof Šukurica je tokom posjete imao priliku da se upozna sa organizacijom, funkcionisanjem i tekućim projektima sa kojima se nosi Odbor IZ-e Bar, cijeneći da se radi o bitnim i suštinskim izazovima za Islam i muslimane ovog grada.