Reis Rifat ef. Fejzić u posjeti predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću

Reis Rifat ef. Fejzić i Bakir Izetbegović
Reis Rifat ef. Fejzić i Bakir Izetbegović

Sarajevo –  U okviru zvanične posjete Bosni i Hercegovini, reis Rifat ef. Fejzić je posjetio predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića. Govoreći o važnosti historijskog trenutka u kom se nalazi Islamska zajednica u Crnoj Gori, reis Fejzić je svog domaćina upoznao sa perspektivom položaja IZ-e u Crnoj Gori, njenim šansama u budućnosti, iskušenjima u prošlosti.

Reis Fejzić je također upoznao  Izetbegovića sa činjenicom da na obzorju budućih uspjeha  Islamske zajednice,  medresa “Mehmed Fatih” u Podgorici ove godine ispraća prvu generaciju maturanata.  Ovu priliku reis je iskoristio i da svog domaćina pozove da prilikom predstojeće posjete Crnoj Gori, posjeti Islamsku zajednicu, te da se na licu mjesta upozna sa njenim stanjem i položajem.

Sagovornici su se saglasili na bitnosti njegovanja kulturnih ali i duhovnih veza, te institucionalizovanja međusobne saradnje i podrške. Predsjedavajući Izetbegović je čestitao reisu Fejziću uspjeh sagledan u činjenici da je Islamska zajednica na čijem je on čelu, ove godine dočekala prvu generaciju svršenika medrese, koji su u Crnoj Gori nestali prije gotovo stotinu godina.

Reis Fejzić je nakon toga, u pratnji direktora medrese Rahman ef. Kačara obišao mezar rahmetli Alije Izetbegovića, gdje je pred njegovu dušu proučio el-Fatihu moleći Allaha rahmetli predsjedniku za rahmet i magfiret.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.