Reis Islamske zajednice sastao se sa predsjednikom Skupštine

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić, danas se sastao sa predsjednikom Skupštine Crne Gore gosp. Aleksom Bečićem. Sastanku su prisustvovali ispred Islamske zajednice i Fuad Čekić i Muharem Demirović.

Predsjednik Skupštine se zahvalio na nemjerljivom doprinosu koji Islamska zajednica daje očuvanju multivjerskog sklada i afirmaciji građanskih vrijednosti na kojima počiva crnogorsko društvo.

Reis Fejzić je izrazio zadovoljstvo prilikom da u direktnoj komunikaciji sa predsjednikom Skupštine razmijeni mišljenja o aktuelnim temama, konstatujući odličnu saradnju u prethodnom periodu. Tom prilikom upoznao je predsjednika Bečića sa zaključcima Međunarodnog naučnog skupa “Islam i muslimani u Crnoj Gori”, u organizaciji Islamske zajednice, povodom 115 godina od Ustavnog priznanja autonomije, kao i namjeri da se nastavi sa izdavanjem godišnjeg časopisa “Elif”.

Predsjednik Bečić je istakao činjenicu da je na mjesto predsjednika crnogorskog parlamenta, pored poslanika vladajuće većine, izabran i povjerenjem koje su mu ukazali predstavnici manjinskih naroda. Cijeneći univerzalne vrijednosti mira, jednakosti i solidarnosti, izrazio je uvjerenje da će Islamska zajednica u Crnoj Gori nastaviti da bude jedan od nosećih stubova tolerancije i suživota.

Prema riječima predsjednika Bečića Parlament će biti snažan partner Islamskoj zajednici i drugim vjerskim organizacijama u cilju očuvanja mira, prijateljskog suživota i unapređenja kvaliteta života svih građana, bez obzira na njihove etničke, kulturne ili vjerske razlike.

Uvažavajući kohezivni potencijal i istrajnost predsjednika Bečića u promociji građanske, multivjerske i multietničke Crne Gore, reis Fejzić je izrazio očekivanje da će Skupština Crne Gore i Islamska zajednica u Crnoj Gori, u narednom periodu, još snažnije sarađivati na promociji ideja koje afirmišu ljudska prava, slobode i multikonfesionalnu Crnu Goru.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.