Reagovanje Bošnjačke stranke povodom napisa u medijima o reisu Islamske zajednice u CG Rifatu Fejziću

Bošnjačka stranka Crne Gore
Bošnjačka stranka Crne Gore

Podgorica – Bošnjačka stranka najoštrije protestvuje povodom napada na reisa Islamske zajednice od strane pojedinih političkih subjekata i tendencioznih napisa u nekim medijima i spekulacijama u vezi sa rješavanjem stambenog pitanja reisa Islamske zajednice.

Nekim medijima, kada je Islamska zajednica i njeno rukovodstvo u pitanju, koji jedino znaju da blate, izmišljaju afere i skandale, pridružile su se i partije čija je politička retorika bila i ostala zasnovana na netrpeljivosti prema multietničkoj stvarnosti Crne Gore i njenoj državnoj nezavisnosti.

Reis Rifat Fejzić je, pod beneficiranim uslovima, riješio svoje stambeno pitanje, plaćajući dogovorenu nadoknadu, čime su i Glavni grad Podgorica i njen gradonačelnik izašli u susret rješavajući egzistencijalnu potrebu poglavara Islamske zajednice, druge po brojnosti u Crnoj Gori.

Vjerovatno reis Fejzić nije manje zaslužan od ostalih građana koji su, pod istim ili sličnim uslovima, riješili svoje stambeno pitanje ili, pak, od onih koji su u proteklih dvije decenije, po raznim osnovima, dobijali besplatne stanove, bespovratne kredite, placeve, neki i po nekoliko puta.

Bošnjačka stranka se zahvaljuje gradonačelniku Mugoši zbog iskazanog razumijevanja, kao i nadležnima u Skupštini Glavnog grada Podgorica koji su sproveli Odluku, kojom se rješava pitanje uglednih i zaslužnih građana.

Ovom odlukom su gradonačelnik Mugoša i Glavni grad, potvrdili da uvažavaju multietničku i multivjersku realnost Podgorice, kao što su to potvrdili dodjeljujući i gradjevinske lokacije za izgradnju Mešihata i Kulturnog centra Bošnjaka-muslimana .

Ovim su samo djelimično ispravljene višedecenijske nepravde nanošene Islamskoj zajednici na čijoj je, u komunističkom i ranijem periodu, otetoj zemlji izgradjen dobar dio današnje Podgorice.

Oni koji ovih dana od ničega proizvode afere trebali bi da se upitaju da se možda njihovi stanovi,kuće ili poslovni prostori ne nalaze na nekom vakufu, preoranom islamskom groblju ili srušenoj džamiji, s obzirom da na broj stambenih i poslovnih jednica izgradjenih na zemljištu Islamske zajednice u Podgorici.

Takodje, pitamo ih šta su uradili da se Zakonom sprovede proces restitucije ili pravične nadonknade za otetu ili uzurpiranu vakufsku imovinu i imovinu svih vjerskih zajednica, o čemu postoji obimna dokumentacija koja je predata nadležnim državnim institucijama.

Bošnjačka stranka Crne Gore
www.bosnjackastranka.org

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.