Posjetu Turskoj reis Fejzić nastavio prijemom u direkciji vladine agencije TIKA

Reis Rifat Fejzić i generalni direktor Serdar Çam
Reis Rifat Fejzić i generalni direktor Serdar Çam

Turska, Ankara – Reisa Rifata Fejzića i direktora kancelarije za odnose sa inostranstvom Omera Kajoshaja, u centrali vladine organizacije TIKA primio je generalni direktor  Serdar Çam sa saradnicima zaduženim za Balkan i Crnu Goru. Od strane gostiju, konstatovano je da je TIKA značajnim sredstvima pomogla u realizaciji brojnih suštinski bitnih projekata Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Reis Fejzić se domaćinima zahvalio da dosadašnjoj pomoći i izrazio očekivanja da će TIKA sličnim intenzitetom nastaviti da bude najprivrženiji i partner sa najviše razumijevanja za potrebe Islamske zajednice. Dırektor Serdar Çam se zahvalio reisu na posjeti ı obećao da će Tıka nastaviti da pomaže projekte Islamske zajednice.  Da obećanja ne bi ostala tek na riječima, na sastanku je iskorištena prilika za postizanje dogovora da TIKA već u tekućoj godini pomogne izgradnju Islamskog centra u Baru, koji je jedan od najobimnijih projekata u izradi.

Reis Fejzić i Kajoshaj sa službenicima agencije TIKA
Reis Fejzić i Kajoshaj sa službenicima agencije TIKA

Reis Fejzić se zahvalio na konkretnoj spremnosti na pomoć i pozvao direktora da posjeti  Mešihat IZ-e. Domaćin je ovu ponudu sa zadovoljstvom prihvatio, a zajednički je stav da bi najbolja prilika za to bila ovogodišnja dodjela diploma prvoj generaciji maturanata medrese “Mehmed Fatih” u Podgorici. Osim generalnog direktora, sa delegacijom Islamske zajednice u Crnoj Gori su se sastali zamjenici direktora, Süreyya Er i Harun Tuncer, sa kojima se detaljnije govorilo o preuzetim projektima.

Sasvim  prijatno iznenađenje reisu su pripremili službenici agencije TIKA,  bivši kordinatori i njihovi zamjenici iz Podgorice koji su se svi okupili na jednom mjestu dočekavši musafire i evocirajući uspomene iz Crne Gore.

Reis Fejzić i Kajoshaj sa službenici agencije TIKA, bivšim kordinatorima i njihovim zamjenicima iz Podgorice
Reis Fejzić i Kajoshaj sa službenici agencije TIKA, bivšim kordinatorima i njihovim zamjenicima iz Podgorice

1 komentar na “Posjetu Turskoj reis Fejzić nastavio prijemom u direkciji vladine agencije TIKA”

  1. bravo rejs efendija dok se drugi svadjaju oko svojih fotelja,dok politicari lazu narod ti radis dano nocno na ucvrscivanju islamske zajednice koja danas mozemo reci cvrsto stoji na svojim nogama,zahvaljujuci prije svega tebi pa i tvojim saradnicima,BRAVO!!!

    Komentariši

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.