Reis Fejzić u posjeti Turskoj

 Doc. Dr. Rahmi Yaran i reis Rifat Fejzić
Doc. Dr. Rahmi Yaran i reis Rifat Fejzić

Turska, Istanbul – Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef Fejzić u pratnji direktora za odnose sa inostranstvom Mešihata IZ-e Omera Kajosaja otpočeo je posjetu Turskoj.

Reisa Fejzića je juče, 12.03.2012. godine primio u zgradi bivšeg velikog Mešihata danas sjedista Muftijstava Istanbula novi istanbulski muftija Doc. Dr. Rahmi Yaran.

Istanbul je posljednje sjedište hilafeta i nekako je duhovni centar odakle smo svi mi a posebno muslimani Balkana dobili pravo na samoorganizaciju i nakon povlačenja Osmanskog carstva sa naših prostora, kako cijeli Balkan tako i mi muslimani u Crnoj Gori posebno doživljavamo sjedište Vašeg Muftijsta rekao je reis Fejzić.

Nakon toga reis Fejzić je muftiji Yaranu predstavio Islamsku zajednicu te položaj vjernika te ga upoznao sa projektima naše Islamske zajednice sa posebnim osvrtom o potrebi izgradnji novog doma pored medrese zbog sve većeg interesovanja za našu školu. Na kraju reis je čestitao muftiji dolazak na ovo prestižno mjesto u Islamskoj zajednici Turske i poželio mu puno uspjeha u poslu. Istanbulski muftija se najsrdačnije zahvalio na posjeti, izrazivši spremnost na saradnju i obećao da će njegovo muftijstvo pomoći za početak radova na domu medrese.

Nakon posjete muftiji Istanbula reis Fejzić se sastao i sa muftijom Gradskog muftijstva Fatiha Emrullahom Uzumom, ovo muftijsto je naše bratsko muftijstvo koje zna i ima puno razumijevanje za potrebe Islamske zajednice.

Emrullah Uzum i reis Rifat Fejzić
Emrullah Uzum i reis Rifat Fejzić

1 komentar na “Reis Fejzić u posjeti Turskoj”

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.