Reis Fejzić na prijemu kod reisa Islamske zajednice Turske Mehmet Gormeza

Reis Rifat ef. Fejzić i prof.dr Mehmet Gormez
Reis Rifat ef. Fejzić i prof.dr Mehmet Gormez

Turska, Ankara – U sklopu posjete Turskoj reis Rifat ef. Fejzić se sastao sa prvim čovjekom Islamske zajednice Turske prof. dr Mehmet Gormezom na čiji poziv i boravi u prijateljskoj Turskoj.

Reis Fejzićje svom starijem turskom kolegi reisu ove značajne muslimanske zemlje uručio nedavno potpisani Sporazum Islamske zajednice u Crnoj Gori i Vlade Crne Gore.

Uvaženi reise, kao što sam imao priliku da Vas upoznam i da se sa vama konsultujem prije nego sam potpisao ovaj Sporazum, koristim priliku da vam ga lično uručim prevedenog na turski jezik, obzirom da u ugovoru ima članova koji direktno Vas uključuju, smatrao sam za shodno da se Vi sa tekstom Sporazuma trebate upoznati“, rekao je reis Fejzić.

Reis Fejzić na prijemu kod prof.dr Mehmet Gormez
Reis Fejzić na prijemu kod prof.dr Mehmet Gormez

Reis Gormez se zahvalio  na posjeti, prihvativši Sporazum koji je i sam nazvao istorijskim, između ostalog rekao je:  “Gospodine Fejziću, smatram izuzetno važnim i bitnim Sporazum sa kojim sam manje-više upoznat,  kojeg ste potpisali sa Vladom i koristim priliku da Vam najiskrenije čestitam i da Vam saopštim da smo ponosni na Vas i ovim Sporazumom postignuti učinak”,rekao je reis Gormez.

Reis Fejzić je upoznao domaćina i sa ostalim projektima Islamske zajednice, dobivši punu podršku reisa Gormeza za sve što Islamska zajednica u Crnoj Gori čini.

Posjeta reisa je ocijenjena značajnomi opisana i na službenoj stranici turske islamske zajednice.

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/Diyanet-Isleri-Baskanligi-Duyuru-18074.aspx

Reis Fejzić i Kajoshaj  su posjetili i poluvladinu instituciju za kulturu “Yunuz Emre” , gdje je bilo riječi i o tvaranju njihovog predstavništva u Crnoj Gori. Ova institucija se ponudila da bude domaćini ekskurzije u Turskoj maturantima medrese “Mehmed Fatih” iz Podgorice.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.