Otputovala posljednja grupa hadžija iz Crne Gore

fotografija sa Nj.E. Mehmet Niyazi Tanilirom, ambasadorom R Turske u Podgorici
fotografija sa Nj.E. Mehmet Niyazi Tanilirom, ambasadorom R Turske u Podgorici

Podgorica – Jučer je sa podgoričkog aerodroma poslije podne otputovala posljednja grupa hadžija iz Crne Gore. Dugi niz godina broj hadžija koji su iz Crne Gore odlazili na sveta mjesta u Mekku i Medinu nije prelazio desetak. Ove godine, zahvaljujući angažmanu naših imama i dostupnoj cijeni hadžijskog aranžmana broj hadžija je 87, što je porast više od sto posto u odnosu na prošlu godinu.

Zahvaljujući aktivnostima Mešihata IZ-e u Crnoj Gori ove godine su neke arapske zemlje donirale odlaske na hadž. Tako smo, recimo, po prvi put, od Kraljevine Saudijske Arabije dobili troškove za 20 hadžija u programu „Kraljevi gosti“, iz Ambasade UAE u Podgorici dobili smo troškove za 19 hadžija a iz Ambasade Katara u Rimu troškove za trojicu hadžija. U ovoj grupi hadžija su reis Rifat ef. Fejzić, Suljo Mustafić, Orhan Šahmanović, Said Čekić i drugi.

Zajednička fotografija hadžija neposredno prije poletanja za Džiddu
Zajednička fotografija hadžija neposredno prije poletanja za Džiddu

Ispraćaju 20 hadžija, koji su dio programa “Kraljevi gosti” pored članova porodice i prijatelja, prisustvovali su ambasadori BiH i R Turske, Nj. E. Izmir Talić, i Nj.E. Mehmed Niyaz Tanilir, zatim prvi sekretar ambasade Turske i Crnoj Gori g. Fehim Četin, direktor TIKA-e g. Mustafa Yazici, koordinator Diyaneta g. Tevfik Yucesoy, direktor Turkish Airlines u Podgorici g. Oguz Turkeler i drugi. Molimo Allaha, dž.š., da našim hadžijama podari dobro zdravlje i da se s hadžiluka vrate oproštenih grijeha s hadž-i mebrurom. Amin!

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.