Turski ministar Yildirim posjetio Mešihat IZCG

Ministar Yildirim tokom sastanka u Mešihatu IZCG
Ministar Yildirim tokom sastanka u Mešihatu IZCG

Podgorica, 8.oktobra – U okviru balkanske turneje, turski ministar transporta i telekomunikacija, Binali Yildirim, posjetio je i Islamsku zajednicu u Crnoj Gori.

U odsustvu reisa visokog gosta primio je Džemo ef. Redžematović, član Mešihata i glavni imam u Podgorici. On je gosta upoznao sa stanjem i aktivnostima Islamske zajednice u Crnoj Gori. Izrazio je zahvalnost na značajnoj pomoći pri realizaciji projekata Islamske zajednice izdvajajući izgradnju medrese “Mehmed Fatih” u Podgorici, kao najznačajniji projekat.

Ministar Yildirim je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom posebno se interesujući za implementaciju Ugovora između Islamske zajednice u Crnoj Gori i Vlade Crne Gore. Sastanku je prisustvovao i ambasador Republike Turske u Crnoj Gori, Nj.E. Mehmed Niyaz Tanilir sa saradnicima, kao i koordinator Diyaneta Tevfik Yucesoy koji je ministra izvijestio o zajedničkim aktivnostima Diyaneta i ovog Mešihata.

Nakon klanjanja akšam namaza delegacija predvođena ministrom Yilirdimom okončala je posjetu Crnoj Gori sastancima sa resornim ministrima gospodinom Ivanom Brajovićem i prof. Vujicom Lazovićem.

M. Demirović

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.