Koordinator “Nedve” Tahir Zejneli u posjeti Islamskoj zajednici u Crnoj Gori

Prof. Tahir Zejneli i reis Rifat ef. Fejzić
Prof. Tahir Zejneli i reis Rifat ef. Fejzić

Podgorica – Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić primio je danas prof. Tahira Zejnelija, koordinatora “Nedve” za Jugoistočnu Evropu. Prof. Zejneli je u pratnji svojih saradnika najprije posjetio Mešihat, gdje ga je primio reis Fejzić sa svojim saradnicima, Omer ef. Kajoshajem i Enis ef. Burdžovićem.

U srdačnom razgovoru, gost je izrazio zadovoljstvo što u Mešihatu vidi sve više mladih snaga, na čelu sa reisom Fejzićem. U momentu kada brojne zajednice u različitostima pronalaze prepreku, Islamska zajednica u Crnoj Gori u različitostima nalazi uzrok za harmonično i jedinstveno djelovanje. U multinacionalnim uslovima, Islamska zajednica djeluje i nastupa uvijek jedinstveno, i to je ono što je čini modelom i pozitivnim primjerom za sve ostale. Ta se osobenost često spominje na različitim skupovima islamskih organizacija.

Reis Fejzić se prof. Tahiru zahvalio na posjeti i lijepim riječima, ističući da u raznolikosti prepoznajemo bogatstvo. Posebno je bogatstvo imati dva autohtona muslimanska naroda, Bošnjake i Albance, te da bi bila ogromna šteta poremetiti harmoniju medju njima. U toj bliskosti, koju smo naučili od islama, čija je osnovna odlika da spaja i približava, nalazimo snagu za dalje djelovanje na putu dobra. Reis je zamolio svog uvaženog gosta, da uvijek kada je u prilici drugima prenese blagodat vjerskog i institucionalnog jedinstva u različitosti. Nakon posjete Mešihatu, Zejneli je sa svojim saradnicima i domaćinima posjetio Medresu “Mehmed Fatih“ u Podgorici.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.