Učenici O.Š. “Mustafa Pećanin” iz Rožaja posjetili Medresu “Mehmed Fatih” u Podgorici

Učenici O.Š. "Mustafa Pećanin" iz Rožaja ispred medrese "Mehmed Fatih"
Učenici O.Š. "Mustafa Pećanin" iz Rožaja ispred medrese "Mehmed Fatih"

Podgorica – U subotu, 23. aprila 2011. godine, učenici završnog devetog razreda Osnovne škole “Mustafa Pećanin” iz Rožaja posjetili su Medresu „Mehmed Fatih“ u Podgorici. Ovu grupu od preko pedeset učenika predvodili su profesori Istorije Sabro Pepić i Ferid Mulić, koji su ujedno i predavači izbornog predmeta Istorija religije koji se izučava evo već dvije godine u ovoj osnovnoj školi.

Učenike i nastavnike dočekao je zamjenik direktora medrese Rahman Kačar sa svojim saradnicima, Sadmirom Hadžijićem profesorom turskog jezika i Džemalom Dacićem profesorom pedagogije.

Učenici su najprije obišli zgradu Medrese i upoznali se sa svim njenim sadržajima. U amfiteatru Medrese musafirima se obratio Rahman Kačar, koji je izrazio svoje zadovoljstvo zbog ove posjete i predstavio učenicima šta je to medresa i šta ona pruža svojim učenicima. Istakao je da mu je drago što učenici pohadjaju predmet Istorija religije ali da bi mu još draže bilo da se u osnovnim školama izučava predmet Islamska vjeronauka. On je održao jedan školski čas koji je bio zanimljiv učenicima pa su i oni uzeli učešće kroz pitanja i komentare.

Na kraju domaćinima se u ime škole i svoje lično ime zahvalio Sabro Pepić. Ovom prilikom dva odlična učenika su izrazili želju da svoje buduće školovanje nastave u našoj medresi.

U realizaciji ove posjete učestvovao je predsjednik Odbora Islamske zajednice u Rožajama Ramiz ef. Luboder koji je zajedno sa učenicima i nastavnicima boravio u Medresi.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.