Reis Rifat ef. Fejzić se sastao sa nerezidentnom ambasadorkom Egipta Amal Murad

Ambasadorka Republike Egipta Amal Murad sa reisom Rifatom ef. Fejzićem i Enis ef. Burdžovićem
Ambasadorka Republike Egipta Amal Murad sa reisom Rifatom ef. Fejzićem i Enis ef. Burdžovićem

Podgorica – U okviru službene posjete Crnoj Gori, nerezidentna ambasadorka Republike Egipta Amal Murad, sastala se juče u Podgorici sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom ef. Fejzićem i njegovim saradnicima, Omer ef. Kajoshajem i Enis ef. Burdžovićem.

Na početku reis Fejzić je izrazio radost zbog korjenitih promjena kroz koje je Egipat prošao, od demonstracija 25 januara. Naglasio je da cijeni dosadašnju ulogu Egipta na medjunarodnom planu, s posebnim osvrtom na izvanrednu saradnju sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori.

Gospodja Murad je istakla da su društvene prilike u Egiptu najavljivali pozitivne promjene, te da je primjer Egipta u rješavanju krize pozitivan primjer, kojeg bi i druge države gdje su trenutno u toku promjene trebale slijediti.

Na sastanku je bilo riječi o nastavku procesa priznavanja Medrese “Mehmed Fatih” od strane Al-Azhar univerziteta, kako bi svršenici ove medrese od naredne godine mogli studirati na najstarijem, najvećem i najpriznatijem islamskom univerzitetu na svijetu.

Reis Fejzić se na kraju sastanka zahvalio njenoj eminenciji na odvojenom vremenu i pažnji koju posvećuje Islamskoj zajednici u Crnoj Gori.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.