IZCG: VRATIMO PETNJICI OPŠTINU

Islamska Zajednica u Crnoj Gori
Islamska Zajednica u Crnoj Gori

Podgorica – Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori  poziva građane islamske vjeroispovijesti u  Beranama  i Petnjici da izađu na referendum i glasaju za povratak statusa  Opštine Petnjica.

Pozivamo sve pripadnike Islama ali i naše komšije sa pravom glasa,  bilo da žive u Beranama  ili Petnjici, te pripadnike dijaspore da svojim izlaskom na zakazani referendum i glasom podrške,   doprinesu povratku Opštine Petnica  i, na taj način pomognu razvitak i unaprijeđenje ekonomskog socijalnog i društvenog statusa svih stanovnika ovog područja.

Povratak Opštine Petnjica u interesu je svih građana  ovog kraja, ali i Berana ukupno, jer znači zadovoljenje historije pravde, višedecenijskog zalaganja mještana i društvenih pregalaca Petnjice, jačanju uloge lokalne zajednice i boljem razvoju i Berana i Petnjice, kao dvije samostalne Opštine.

Pripadnici  Islama u Beranama i Petnici  treba da podrže ovu odluku jer to znači prestanak  iseljavanja stanovništva iz bihorskog kraja, oživljavanje vjerskog života i mogućnosti za  duhovni  i ekonomski preporod buduće Opštine  Petnjica, a samim tim i Opštine Berana.

Mešihat Islamske zajednice poziva pripadnike Islama da učestvuju u donošenju ove historijski važne odluke , da svojom masovnom podrškom pomognu povratak Opštine Petnjica i tako otvore mogućnost za ostanak na svojim ognjištima i bolji život islamskog stanovništva  i svih građana bihorskog kraja.

Informativna služba Mešihata Islamske zajednice

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.