Islamska zajednica u Crnoj Gori na Šestom međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga

Premijer Igor Lukšić i reis Rifat ef. Fejzić na štandu Islamske zajednice u Crnoj Gori
Premijer Igor Lukšić i reis Rifat ef. Fejzić na štandu Islamske zajednice u Crnoj Gori

Podgorica – Danas je otvoren Šesti međunarodni podgorički sajam knjiga pod sloganom “Proljeće za knjigu”, gdje Islamska zajednica u Crnoj Gori kao izlagač učestvuje po drugi put. Ovu kulturnu manifestaciju je svečano otvorio premijer Igor Lukšić, a pored njega, govorio je pisac i scenarist Abdulah Sidran. Nakon otvaranja sajma, premijer je u pratnji obišao štandove, a na poziv reisa Rifata ef. Fejzića posjetio je štand Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Premijer Lukšić je izrazio zadovoljstvo prisustvom Islamske zajednice na ovogodišnjem sajmu. Reis Fejzić je pomenuo i to da se Islamska zajednica učešćem na ovom sajmu ostvaruje kao institucija koja se integriše u sveukupne kulturne i društvene tokove.

Slogan “Proljeće za knjigu” predstavlja proljeće za izdavačku djelatnost Islamske zajednice, koja će se truditi da ubuduće pisanom riječju bude na usluzi svima koji se budu željeli upoznati sa islamskom vjerom i kulturom.

Organizatori Šestog međunarodnog podgoričkog sajma knjiga, koji će biti otvoren do 10. maja u u šoping molu Delta city-ja, su izdavačka kuća Nova knjiga i Asocijacija izdavača i knjižara Crne Gore.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.