Nova izdanja Mešihata IZ-e u Crnoj Gori

Nova izdanja Mešihata IZ-e
Nova izdanja Mešihata IZ-e

Podgorica – U izdanju Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori ovih dana su izišle iz štampe pet knjiga. Jedna od njih je autorskog karaktera, tri su prijevodi sa arapskog jezika a jedna je reprint izdanje.
Autorsko djelo prof. Enisa ef. Burdžovića je knjiga “Živi umrlom”, dok je druga njegova knjiga prevod sa arapskog jezika “Nevjestina kruna” koju je napisao Ibn Ataullah el-Iskrenderi. Prof. Džemo ef. Redžematović je preveo dvije knjige od dr. Jusufa el-Karadavija, i to “Odlike Islama” i “Hutbe”. Takođe je urađen i reprint izdanje knjige “Putevi islama” od šehida Sejjida Kutba.

Knjiga “Živi umrlom” je autorsko djelo prof. Enisa ef. Burdžovića i tretira pitanja šta čovjek može doprinijeti svojim umrlim i da li se sevapi od učenja i drugih obreda mogu pokloniti dušama?

Druga knjiga koju je prof. Burdžović preveo sa arapskog jezika je “Nevjestina kruna” koju je napisao Ibn Ataullah el-Iskrenderi, rhm. a koja obiluje prelijepim savjetima i tumačenjima.

Prof. Džemo ef. Redžematović je preveo dvije knjige od dr. Jusufa el-Karadavija. Prva je “Odlike Islama” a druga je “Hutbe”. Mešihat IZ-e u Crnoj Gori se odlučio da uradi reprint izdanje knjige “Putevi islama” od šehida Sejjida Kutba, rhm. koja je štampana 1977. godine.

Vrlo je indikativno da je prvo izdanje knjige “Odlike Islama” šejha Karadavija upravo napravljeno 1977. godine i da je šejh Karadavi pozajmio neka poglavlja iz knjige šehida Sejjida Kutba, te da oni govore skoro o istoj tematici.

Ove knjige će biti izložene na sutrašnjem 6. Međunarodnom sajmu knjiga u Podgorici, pa stoga pozivamo naše džematlije da posjete naš štand i potroše koju paru u ime Allaha dž.š.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.