Iftar u Podgorici u organizaciji Ambasade Republike Turske

Ambasador Mehmet Niyazi Tanilir na iftaru
Ambasador Mehmet Niyazi Tanilir na iftaru

Podgorica – Ambasada Republike Turske je u srijedu 1. avgusta 2012. godine u hotelu Ramada upriličila iftar kojem je prisustvovalo više od stotinu zvanica iz vjerskog, političkog, naučnog, privrednog, kulturnog i javnog života u Crnoj Gori.

Nakon iftara gostima se obratio ambasador Mehmet Niyazi Tanilir.

„Uvaženi predsjedniče Islamske zajednice u Crnoj Gori, poštovani ministre, poštovani poslanici, poštovani gosti, dame i gospodo. Čast mi je i zadovoljstvo što vas ove večeri mogu ugostiti u ime ambasade republike Turske u Podgorici. Mjesec Ramazan koji nas je okupio je mjesec rahmeta i bereketa. Za muslimane je ovo mjesec udjeljivanja, solidarnosti i bratskih osjećanja koja u ovom mjesecu dosežu do nas. Ovo je mjesec u kojem se dijeli zajednička sreća i ista osjećanja bez razlike između bogataša i siromaha. Za nas će uvijek biti zadovoljstvo da u ovoj lijepoj zemlji muslimani žive u blagostanju miru i sreći. Čestitam svima mjesec Ramazan i zahvaljujem što ste došli“, u obraćanju je istakao ambasador Tanilir.

Ef. Burdžović, ef. Redžematović i ef. Bardhi
Ef. Burdžović, ef. Redžematović i ef. Bardhi

Iftaru su prisustvovali reis IZ-e u Crnoj Gori Rifat ef Fejzić, ministar u vladi Crne Gore Rafet Husović, poslanici dr. Amer Halilović, Kemal Purišić i Suljo Mustafić, potpredsjednik Skupštine Crne Gore Rifat Rastoder, predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović, glavni imami i predsjednici Odbora na području Mešihata IZ-e i drugi gosti.

 Jakub Durgut

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.