Iftar u medresi “Mehmed Fatih” u Podgorici

Iftar u restoranu medrese
Iftar u restoranu medrese

Podgorica – U medresi “Mehmed Fatih” sinoć, 30.07.2012.godine,  upriličen je iftar za glavne imame i predsjednike Odbora, istaknute ličnosti iz javnog i kulturnog života i istaknutih biznismena iz Crne Gore.

Pored velikog broja gostiju posebno ističemo prisustvo ministra za ljudska i manjinska prava Hamdija Hasanija i narodnog poslanika u Skupštini Crne Gore dr. Halila Dukovića.

Kao domaćin ovog iftara musafirima se obratio direktor medrese Rahman ef. Kačar. On se zahvalio gostima što su se odazvali ovom pozivu i  time potrvdili po ko zna koji put da su iskreni prijatelji naše medrese. On je predstavio dosadašnji rad medrese i upoznao prisutne sa daljim projektima koje treba da medresa realizuje a to je izgradnja novog objekta doma za učenike medrese.

Iftar u medresi "Mehmed Fatih"
Iftar u medresi “Mehmed Fatih”

Direktor je pohvalio dosadašnju pomoć koju pružaju svi na svoj način, počev od lijepe riječi o medresi do udjeljivanja sadekatul-fitra i zekata koji je jedan od osnovnih izvora finansiranja medrese. On se posebno osvrnuo na značaj udjeljivanja zekata istikavši da je njihovo malo za medresu jako puno.

Mi smo mogli ovaj iftar organizirati i u nekom restoranu ali smo željeli da to bude baš u prostorijama medrese jer ova zgrada sama po sebi mnogo više zrači duhovnošću nego neki najelitniji restoran te kako bi se na najbolji način upoznali sa cjelokupnom situacijom u medresi, rekao je direktor Kačar.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.