Ambasador Republike Turske u posjeti džamiji u Nikšiću

U džamiji u Nikšiću nakon džume namaza
U džamiji u Nikšiću nakon džume namaza

Nikšić – U petak, 27.07.2012 ambasador Republike Turske u Podgorici Mehmet Niyazi Tanilir u društvu koordinatora Islamske Zajednice Turske u Podgorici Teufik Yucesoy i službenika Mešihata Islamske Zajednice u Crnoj Gori Bajra Agovića, Behlula Kanaćija i Esada Merulića posjetili su džemat u Nikšiću. Ovog puta Nikšićku džamiju uljepšali su svojim prisustvom i uposlenici turske firme TOSÇELIK koja je nedavno kupila  Željezaru Nikšić. Poslije džume namaza čiju hutbu je održao Teufik Yucesoy na turskom i bosanskom jeziku, ambasador Turske je informisan o kratkoj istoriji i sadašnjoj situaciji muslimana i vakufa u Nikšiću.

______________________________________________________________________________________

Me datën 27.07.2012 e Xhuma ambasadori i Republikës së Turqisë në Podgoricë Mehmet Niyazi Tanilir në shoqërimin e koordinatorit të Bashkësisë Islame të Turqisë në Podgoricë Mehmet Teufik Yucesoy dhe nëpunësve të Meshihatit të Bashkësisë Islame në Mal të Zi Bajro Agoviq, Esko Meruliq dhe Behlul Kanaqi vizituan xhematin e xhamisë në Nikshiq. Kësaj here xhaminë e Nikshiqit e kishin zbukuruar dhe punonjësit e firmës turke TOSHÇELIK e cila pak kohë më parë ka blerë shkritoren e Nikshiqit. Pas namazit të Xhumasë hutben e të cilës e mbajti z.Teufik Yucesoy në gjuhën turke dhe boshnjake ambasadori u informua në lidhje me historikun e shkurtë dhe gjendjen e tashme të myslimanëve dhe vakufeve të Nikshiqit.

 

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.