Humanitarnu pomoć iz Turske poplavljenim područjima inicirala Islamska zajednica u Crnoj Gori

Humanitarna pomoć Fondacije „Kimse Jok Mu“ iz Turske
Humanitarna pomoć Fondacije „Kimse Jok Mu“ iz Turske

Podgorica – Turska fondacija „Kimse Yok Mu“ iz Istanbula poklonila je juče Crvenom krstu pakete u vrijednosti od 275.000 eura. Pomoć se sastoji od 91 paketa hrane, 900 kutija garderobe i 50 tepiha koji su namijenjeni porodicama poplavljenih područja. Ovu pomoć inicirao je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Gradonačelnik dr. Miomir Mugoša zahvalio se turskoj Fondaciji na vrijednom poklonu, koji je inače inicirao reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić izrazio je zadovoljstvo što je kopča u lancu pomoći koja je došla u Crnu Goru.

– Lično poznajem prijatelje iz Fondacije i pratio sam njihove aktivnosti širom svijeta i u neposrednom okruženju (Albaniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj) nakon ovih poplava. Stoga sam uputio prijedlog da tako nešto bude i u Crnoj Gori i oni su odmah prihvatili – rekao je Fejzić i zahvalio se svima koji su omogućili da se donacija ostvari.

Predstavnik „Kimse Jok Mu“ Ersin Bolukbasi je rekao da je ova fondacija jedna od prestižnih u Turskoj i da su realizovali velike pomoći u Pakistanu, Darfuru, Haitiju i Peruu.

– Trudimo se da pomognemo svima bez obzira gdje žive, kojoj vjeri i naciji pripadaju. Ovdje osjećamo i veću potrebu za tim, s obzirom na našu zajedničku prošlost. Želim da se zahvalim Islamskoj zajednici u Crnoj Gori i gradonačelniku Podgorice koji su pomogli da se ovo realizuje – kazao je Bolukbasi, a potom je uručio dr Miomiru Mugoši poklon (tanjir sa ručnim radom).

www.pobjeda.co.me

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.