U svim većim džamijama u Crnoj Gori nakon džume namaza klanjana dženaza u odsustvu rahmetli prof. dr. Nedžmettinu Erbakanu

Islamska zajednica u Crnoj Gori
Islamska zajednica u Crnoj Gori

Podgorica – Naredbom reisa Rifata ef. Fejzića, u svim centralnim i većim džamijama u Crnoj Gori, danas nakon džume namaza, 04.03.2011. godine, klanjana je dženaza namaz u odsustvu prof. dr. Nedžmettinu Erbakanu, bivšem potpredsjedniku i predsjedniku vlade Turske. Nakon klanjanog džumanskog farza, vjernici su ne napuštajući džemat klanjali dženazu namaz, moleći Allaha dž. š. za milost i oprost rahmetli Nedžmettinu Erbakanu.

„Dženaza namaz u odsustvu je pokušaj muslimana Crne Gore da se makar na ovaj način, dovom Uzvišenom Allahu oduže rahmetli Erbakanu, koji je nas, i čitav islamski ummet zadužio velikim dobrom. Da nije bilo njegovog gorljivog i nesebičnog truda i ustrajnosti, sigurno je da ne bi došlo do neviđenog prosperiteta kojeg je doživjela Turska, pod islamski orijentisanim rukovodstvom. Bez ovakve orijentacije, ne bi bilo ni nesebične pomoći turske vlade i naroda muslimanima u Crnoj Gori, a kruna te pomoći je Medresa u Podgorici, kao i brojni drugi objekti od opšte koristi, koje dugujemo turskom narodu, a poosebno rahmetli Erbakanu “, rekao je reis Fejzić.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.