Ekskurzija rasovskog mekteba

Polaznici mekteba iz Rasova na Biogradskom jezeru
Polaznici mekteba iz Rasova na Biogradskom jezeru

Bijelo Polje – Na samom početku mektebske školske godine, rasovski imam Admir ef. Zekić i predsjednik džamijskog odbora Muradif Grbović, za polaznike mekteba u Rasovu, organizovali su juče, 18.09.2011. godine jednodnevnu ekskurziju – šetnju po Nacionalnom parku “Biogradska gora”, na Bjelasici.

Oko tridesetak najredovnijih polaznika u pratnji imama Zekića i nekoliko džematlija, mališanima su priredili nesvakidašnji izlet.

Polaznici mekteba iz Rasova
Polaznici mekteba iz Rasova

Izvanrednom kombinacijom čistih učenja i prvih ilmihalskih lekcija, i izleta u netaknutoj prirodi, potaknuta je želja mališana da u buduće uče iz knjiga ali i iz prirode i okruženja. Nakon obilaska Biogradskog jezera, šetnje stazama predivne, prehistorijske netaknute šume, mališani su uz lagan obrok, obnovili svoje prve mektebske lekcije.

Nacionalni park Biogradska gora je smješten na sjevero-istoku Crne Gore, između rijeka Tare i Lima, u središnjem dijelu planine Bjelasica. Divno Biogradsko jezero zauzima centralno mjesto u nacionalnom parku i predstavlja najpoznatije i najveće jezero u ovoj oblasti.