Direktor medrese “Mehmed Fatih” na teraviji u Sultan Murat II i Ćazim-begovoj džamiji

Direktor Kačar u Rožajama
Direktor Kačar u Rožajama

Rožaje/Tuzi – U okviru redovnih ramazanskih  aktivnosti koje sprovodi vjersko-prosvjetna služba Mešihata, direktor medrese “Mehmed Fatih” u Podgorici Rahman ef. Kačar je u pratnji svojih saradnika mr. Senada Alibašića i Fuada ef. Čekića zijaretio džemat Ćazim-begove džamije u Tuzima i džemat glavne gradske džamije Sultana Murata II u Rožajama.

“Imao sam priliku da sinoć klanjam teravih namaz u Sultan Ahmetovoj džamiji u Istanbulu koja je jedna od najpoznatijh u islamskom svijetu, a evo večeras smo ovdje u Ćazim-begovoj koja nije tako poznata u svijetu ali jako poznata i prepoznatljiva nama u Crnoj Gori po svom mnogobrojnom džematu na svim vaktovima a posebno na teraviji uz mubarek ramazan.

Direktor Kačar u Tuzima
Direktor Kačar u Tuzima

Ovaj džemat je iz svog mekteba iznjedrio i veliki broj medresanata naše medrese sa kojima smo jako zadovoljni i koji na najbolji način potvđuju opravdanost projekta medrese koja je za četiri godine svog rada postigla izvanredne rezultate. Njih trideset osam je završilo medresu, i većina će nastaviti dalje školovanje u Turskoj, Crnoj Gori, BiH i Albaniji”, istakao je direktor.

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.