Delegacija IZ-e u Crnoj Gori u posjeti muftijstvu Tuzlanskom

Vahid ef. Fazlović, reis Fejzić i Rahman ef. Kačar
Vahid ef. Fazlović, reis Fejzić i Rahman ef. Kačar

TuzlaReis Rifat ef. Fejzić i direktor medrese “Mehmed Fatih” Rahman ef. Kačar boravili u su u posjeti Tuzli. Reis Fejzić i direktor Kačar razgovarali su sa tuzlanskim muftijom Huseinom ef. Kavazovićem i direktorom “Behram Begove” medrese u Tuzli Vahidom ef. Fazlovićem.

Reis je upoznao muftiju Kavazovića sa stanjem muslimana i Islamske zajednice u Crnoj Gori te izrazio želju za još boljom komunikacijom sa Islamskom zajednicom u BiH . Obostrano je konstatovano da je saradnja dobra a da ima još prostora za pospješivanje saradnje. Direktor Kačar se zahvalio direktoru Fazloviću na nesebičnoj i značajnoj podršci i savjetovanju o plodonosnim načinima organizovanja rada medrese.

Reis Fejzić na “Medresijadi”
Reis Fejzić na “Medresijadi”

Valja napomenuti da medresa “Mehmed Fatih” ima najbolju saradnju sa “Behram-begovom” medresom koja je jedna od najboljih ako ne i najbolja u regionu. Direktor Kačar se zahvalio na podršci, a director Fazlović je izrazio spremnost na davanju pune podršku u svakom pogledu u budućem radu.

Inače, u Tuzli je održana i “Medresijada” – popularno sporsko takmičenje medresa u region, gdje je učešće  ove godine uzela i medresa “Mehmed Fatih” iz Podgorice. Ovogodišnju medresijadu i sportske susrete otvorio je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.