Delegacija IZ-e u Crnoj Gori na čelu sa reisom Fejzićem u posjeti FIN-u i BURCH-u

Sadmir Hadžijić, Esad Merulić, Rahman ef. Kačar, prof. dr Huseyin Padem i Rifat ef Fejzić
Sadmir Hadžijić, Esad Merulić, Rahman ef. Kačar, prof. dr Huseyin Padem i Rifat ef Fejzić

Sarajevo – Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef Fejzić , direktor medrese “Mehmed Fatih” u Podgorici Rahman ef. Kačar, Sadmir Hadžijić i Esad Merulić posjetili su Internacionalni univerzitet “BURCH” u Sarajevu. Delegaciju je primio rektor univerziteta prof. dr Huseyin Padem.

U veoma srdačnom i prijateljskom razgovoru reis Fejzić je upoznao domaćina sa pozicijom Islamske zajednice u Crnoj Gori, o stepenu obrazovanja polaznika medrese, interesujući se o mogućnostima studiranja na pomenutom univerzitetu koji ima sedam smjerova , nastava se izvodi isključivo na engleskom jeziku a cijena školarine po godini iznosi 3500€.

Delegacija IZ-e u Crnoj Gori u posjeti BURCH-u
Delegacija IZ-e u Crnoj Gori u posjeti BURCH-u

Nakon toga rektora Padema je direktor medrese Rahman Kačar upoznao sa radom medrese te ga upoznao sa činjenicom da ove godine maturira prva generacija medresanata. Rektor Padem nije krio zadovoljstvo postignutim uspjesima  medrese “Mehmed Fatih”,  te je odmah obezbijedio tri mjesta za maturante koji će imati potpuno besplatno školovanje , što je značajna pomoć i investicija u znanje.

Nakon toga delegacija je posjetila Fakultet islamskih nauka u Sarajevu gdje ih je primio dekan fakulteta prof. dr Ismet Bušatlić.

Reis Rifat Fejzić, prof. dr Ismet Bušatlić i Rahman ef. Kačar
Reis Rifat Fejzić, prof. dr Ismet Bušatlić i Rahman ef. Kačar

Dekan Bušatlić je prvo proveo goste kroz zgradu fakulteta upoznavši ih sa sadržajem ove prestižne islamske visokoobrazovne institucije. Reis i direktor su od dekana zatražili da otvori vrata za nekoliko naših prvih maturanata medrese , istakavši da bi im bila čast da naši učenici nastave školovanje na ovom fakultetu.

Dekan Bušatlić je rekao: “Draga braćo , ovaj fakultet je otvoren u doba dok je Islamska zajednica bila jedna na prostoru bivše nam države (1977.godine) tako računajte da je ovo i vaš fakultet koliko i naš i da mi nemamo ništa više prava na njega od vas. Biće nam čast da neko iz prve generacije medrese “Mehmed Fatih” upiše naš fakultet, a vrata našeg fakulteta će uvijek biti otvorena za vaše medresante”.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.