Čestitke upućene povodom RAMAZANSKOG BAJRAMA

EidMubarak2012Podgorica – Čestitke reisu Islamske zajednice Rifatu ef. Fejziću i muslimanima povodom Bajrama uputili su predsjednik Crne Gore Filip Vujanovič, predsjednik skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović, predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić, predsjednik Liberalne partije Andrija Popović i ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović:
„Želim da uzvišena simbolika velikog praznika podstakne ono najplemenitije u nama i očvrsne vijednosti koje su svevremenska civilizacijska tekovina, ali i temelj našeg zajedništva, oličen u multinacionalnoj i multikonfesionalnoj harmoniji. Neka nas obasja vrlina solidarnosti, zbližavanja i čovjekoljublja i bude putokaz u izgradnji ljepše budućnosti za sve naše ljude i domovinu Crnu Goru“, navodi se u čestitki predsjednika države Filipa Vujanovića.
_______________________________________________________________________________________________________________
Predjsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić:
Dani Ramazanskog bajrama vjekovima podsjećaju i pozivaju na ljubav i mir, a prije svega na međusobno poštovanje. Islam čini kulturno i duhovno biće Crne Gore dodatno bogatim. Tolerancija i razumijevanje su čvrsto zapeli svojim žilama za našu grudu i čine je jedinstvenom i snažnom, navodi se u čestitki predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.
“Želim vam srećan Ramazanski bajram, završetak islamskog Svetog mjeseca Ramazana. Neka vas ovi dani ispune dobrim zdravljem i srećom. Blagi dani su trenuci koje treba posvetiti svojim bližnjima, kako bi zajedno slavili ljudske topline i univerzalne vrijednosti. Stabilnost i vječnost Crne Gore je u njenoj harmonija suživota različitosti”, navodi se u telegram čestitki Krivokapića.
________________________________________________________________________________________________________________
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović:
„Poruke mira, razumijevanja i sloge koje afirmišu bajramski dani prilika su da sa ponosom istaknemo da su multikonfesionalni i multietnički sklad temelj crnogorskog društva i jedna od najznačajnijih civilizacijskih tekovina savremene Crne Gore. Njeni građani pripadnici islamske vjeroispovijesti imaju za to posebne zasluge“, ističe se u čestitki predsjednika Vlade Mila Đukanovića.
Premijer navodi da su te vrijednosti koje zajedno baštinimo garant stabilnosti i blisko bolje evropske buducnosti naše države, i boljeg života naših ljudi.
„Želim da Vam praznični dani budu dodatna inspiracija za duhovno snaženje u Vašim istrajnim nastojanjima da upućujete vjernike, i sve ljude dobre volje, na univerzalnost religijskih vrijednosti, na dobro pripadnika Islamske zajednice i svih naših građana, na dobro naše Crne Gore“, navodi se u čestitki predsjednika Vlade.
_________________________________________________________________________________________________________________
Potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović: Da Bajram donese radost svim muslimanima, posebno onima u Gazi
Ovo su dani u kojem islamski vjernici šalju poruku mira cijelome svijetu, u kojem iskazuju pokornost Bogu Uzvišenom, i posvećenost istinskim vrijednostima porodične topline i bliskosti, komšijske pažnje i dobročinstva, navodi se u čestitki predsjednika Bošnjačke stranke i potpredsjednika Vlade Crne Gore Rafeta Husovića povodom Ramazanskog bajrama.
“Preporodili smo naša srca postom i molitvom, oplemenili naše duše darežljivošću prema onima kojim je pomoć potrebna, i kroz zajedničke iftare i druženja ojačali jedinstvo zajednice. Bajram dočekujemo u iskrenoj radosti vjernika koji su ispunili svoje duše vjerom, ljubavlju, samilošću i praštanjem. Želimo da ovi blagdani donesu radost svim muslimanima, a posebno mislimo o onima koji su izloženi teroru i nasilju u Gazi, i na drugim mjestima u svijetu, sa nadom da će predstojeći dani donijeti mir u njihove domove”, navodi se u čestitki upućenoj reisu islamske zajednice Rifatu Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti.
__________________________________________________________________________________________________________________
Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić: Bajram podstiče izgradnju mira i boljih odnosa
Bajram je praznik koji podstiče na izgradnju mira i na uspostavljanje što boljih odnosa među ljudima, po čemu je Crna Gora i prepoznatljiva, navodi se u čestitki predsjednika Socijalističke narodne partije SNP Srđana Milića povodom Ramazanskog bajrama.
“Neka radost i duhovne poruke ovog praznika budu podsticaj za jačanje međusobnog povjerenja i razumijevanja, stvarajući tako uslove za bolju i prosperitetniju budućnost svih građana Crne Gore“, kaže se u čestitki predsjednika Milića upućenoj reisu islamske zajednice Rifatu Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti.
_________________________________________________________________________________________________________________
Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović: Ramazanski Bajram daje snažan doprinos crnogorskom društvenom progresu
Ramazanski Bajram objedinjava i slavi sve one vrijednosti koje znače sveti mjesec Ramazan, mjesec pomirenja, iskrenosti, ljubavi i božije milosti. Plemenita dijela na koja podstiče ovaj veliki islamski praznik, snažan su doprinos crnogorskom društvenom i kulturnom progresu u čije temelje je, neupitno, ugrađen i muslimanski narod Crne Gore, ističe se u čestitki lidera Liberalne partije Andrije Popovića.
“Ramazanski Bajram kao simbol zajedničkog života i tolerancije, poruka je i stalni podsticaj da se zaista može živjeti u društvu jednakih šansi i poštovanja slobode i dostojanstva svakog čovjeka, što je osnovna nit koja veže ovaj sveti praznik za suštinu države Crne Gore. U ime Liberalne partije i svoje lično ime, svim građanima i građankama Crne Gore islamske vjeroispovijesti kao i predstavnicima Islamske zajednice Crne Gore čestitam Ramazanski Bajram uz poruku: Bajram šerif mubarek olsun”, kazao je Popović.
___________________________________________________________________________________________________________________
Ministar ljudskih i manjinskih prava Suad Numanović:
Povodom Ramazanskog bajrama, efendiji Fejziću, svim vjerskim službenicima i svim vjernicima Islamske zajednice u Crnoj Gori u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime upućujem srdačne čestitke, sa željom da ovaj praznik provedete u radosti, miru i porodičnom zajedništvu, navodi se u čestitki ministra ljudskih i manjinskih prava Suada Numanovića.
“Neka molitve i odricanja tokom proteklog mjeseca budu temelj u izgradnji prijateljstva, razumijevanja i sloge među ljudima. Bajram Šerif Mubarek Olsun”, poručio je Numanović.
URIM PER FESTEN E KURBAN BAJRAMIT
Me rastin e festes se Kurban Bajramit Reisit te Bashkesise Islame ne Mal te Zi , z. Rifat Fejziq dhe te gjithe besimtareve fese islame ,ne emer te Ministrise per te drejtat e njeriut dhe pakicave dhe ne emrin tim personal, ju dergoj urimet me te sinqerta duke ju uruar qe ditet e festes ti kaloni ne paqe dhe mireqenje, ne frymen e tradites dhe dokeve, duke ndare gezimin ne keto dite te madherueshme me te afermit e Juaj.
Lutjet dhe sakrifica gjate muajit te kaluar te jene baza ne ndertimin e miqesise ,mirekuptimiit dhe bashkejeteses ne mes njerezve.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.