Čestitke povodom RAMAZANA 1433/2012

RAMAZAN 1433/2012
RAMAZAN 1433/2012

Podgorica – Povodom početka velikog islamskog praznika, mjeseca Ramazana, ministar za manjinska prava Hamdi Hasani uputio je reisu Islamske vjerske zajednice u Crnoj Gori gospodinu Rifatu efendiji Fejziću i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori čestitku sljedeće sadržine:

,,Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori, povodom nastupanja ramazanskog posta, upućujem najsrdačnije čestitke.

Mjesec Ramazana je mjesec radosti i sreće, ali i velikih iskušenja koja se stavljaju pred svakog poštovaoca iskonskih islamskih vrijednosti. Želim vam da se kroz tridesetodnevno uzdržavanje od čulnih užitaka približite sebi, svojoj porodici i komšijama, prijateljima i drugim ljudima različitim od vas, da iz ovog perioda izađete čistiji i plemenitiji, bogatiji i darežljiviji, razboritiji i hrabriji u cilju ostvarenja harmoničnog suživota svih na našim prostorima.”
_______________________________________________________________________________________

Povodom Ramazana, predsjednik  Bošnjačke stranke i  ministar u Vladi Crne Gore, gospodin Rafet Husović upućuje čestitku reisu Islamske zajednice Rifatu efendiji Fejziću i i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti. 

Sa radošću  dočekujemo Ramazan, sveti mjesec, jer znamo da njegovi blagi dani  svakom vjerniku donose duhovni preporod.

Post je radost svakog  vjernika, jer ga čini zdravijim i duhovno jačim, njegovo srce blažim i samilosnijim, prema sebi i drugim ljudima.

U danima Ramazana najbolje osjećamo ljepotu univerzalnih vrijednosti  – istine, pravde i dobročinstva, iskrenost bratske ljubavi i komšijske pažnje i , iznad svega, veličinu Božije milosti.

Želimo da post  ojača naše bratske veze, učini nas boljim i predanijim vjernicima, uputi nas ka korisnim djelima i međusobnom potpomaganju, u djelovanju za dobro svakog čovjeka i napredak zajednice i našeg društva.

Bošnjačka stranka čestita svim pripadnicima islamske vjere, u Crnoj Gori i dijaspori, početak mubarek mjeseca Ramazana, uz želju da ga u zdravlju i rahatluku provedu.

Bošnjačka stranka Crne Gore
Predsjednik,
Rafet Husović
_______________________________________________________________________________________

U ime Socijalističke narodne partije Crne Gore, kao i u svoje lično ime, predsjednik SNP CG Srđan Milić, uputio je srdačne čestitke reisu Rifatu Efendiji Fejziću, sveštenstvu, kao i svim vjernicima Islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori, povodom početka islamskog svetog mjeseca Ramazana,” sa željom da ramazanske dane posta i sami Ramazanski bajram provedu sa svojim najbližima, u spokoju i razumijevanju”, navodi se u čestitci.
_______________________________________________________________________________________

Svim vjernicima, starješinstvu islamske zajednice u Crnoj Gori i reisu Rifatu Fejziću upućujemo prijateljske čestitke povodom nastupajućeg svetog mjeseca Ramazana.

Neka predstojeći blagi dani donesu duhovni spokoj, razumijevanje, samilost i preporod u vaša srca, misli, domove i porodice.

Njegovanjem trajnih duhovnih vrijednosti i afirmacijom vrlina na kojima su zasnovani principi islamske religije, sigurni smo, na najbolji način ćete doprinijeti razvoju harmoničnog i odgovornog društva, širenju međusobnog uvažavanja i tolerancije, te obogaćivanju multikofesionalnog, multietničkog i multikulturnog sklada u Crnoj Gori.

Demokratska partija socijalista Crne Gore
_______________________________________________________________________________________

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.