Čestitke povodom KURBAN-BAJRAMA

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je povodom velikog islamskog praznika Kurban Bajrama, uputio čestitku reisu Islamske zajednice Rifatu ef. Fejziću kao i svim vjernicima i vjernicama.
„Povodom velikog praznika Kurban Bajram, vjernicima i vjernicama, starješinstvu, svim građanima i građankama islamske vjeroispovijesti i Vama lično upućujem najsrdačnije čestitke i iskrene želje za mir, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću.
Želim da Kurban Bajram bude prilika za radosna porodična okupljanja i iskrene prijateljske i komšijske susrete. Neka ovi uzvišeni dani jedinstva, solidarnosti i tolerancije učvrste vjeru u napredak i budu podsticaj širenju povjerenja i saradnje među ljudima. Vječna i plemenita simbolika velikog praznika inspiriše na njegovanje temeljnih ljudskih vrijednosti koje trebaju biti vodilja našim mislima i djelima.
Crna Gora je primjer uspješnog međuvjerskog i međunacionalnog dijaloga na kojem smo gradili njenu prošlost i afirmišemo sadašnjost. Budimo iskreni i požrtvovani prijatelji i njegujmo zajedništvo i poštovanje različitosti, jer je to jedini pravi put u skladnu budućnost naše domovine i svih njenih građana.
U to ime još jednom Vam najsrdačnije čestitam praznik Kurban Bajram.
____________________________________________________________________________________________________________

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je, povodom Kurban-bajrama, svim vjernicima islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori i reisu islamske zajednice Rifatu Fejziću, telegram čestitku:
“Poštovane građanke i građani islamske vjeroispovjesti,
Slavljenje Kurban-bajrama je slavljenje univerzalnih ljudskih toplina i čovjekove obaveze da žrtvujući se pomogne onima kojima je to najpotrebnije, ali i da zaštiti sebe i svoje najbliže. Želim da vas u ovim blagim danima prati dobro zdravlje i da u zajedništvu i slozi sa svojim najbližima proslavite Kurban-bajram.
Davanje siromašnima, na koje Kurban poziva, je podśećanje da se svi zajedno trebamo okupiti u težnji ka cilju nad ciljevima – društvu solidarnosti i jednakosti. Umjeti dati drugome i drugoga sačuvati od sebe je naš jedini ispravan put.
Harmonija suživota različitosti je svojim žilama snažno zapela za crnogorski krš, čineći Crnu Goru vječnom.
U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, čestitam vam Kurban-bajram“.
_____________________________________________________________________________________________________

Logo_DPS_StatutoryDemokratska partija socijalista uputila čestitku povodom predstojećeg Kurban Bajrama reisu Rifatu Fejziću i pripadnicima islamske vjeroispovijesti
Uvaženom Rifatu efendiji Fejziću,
Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori
Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti i Vama lično upućujemo iskrene prijateljske čestitke povodom Kurban Bajrama.
U uvjerenju da Kurban Bajram predstavlja najbolju tradiciju Islama i vrijednosti koje baštini Vaša vjera, što Crnu Goru čini jedinstvenom i bogatom državom, želimo Vam da ovaj veliki praznik provedete u miru, opštem blagostanju, ljubavi i zajedništvu sa Vašim porodicama i prijateljima.
Zajedno sa Vama, dijelimo plemenite poruke i radost Kurban Bajrama.
Demokratska partija socijalista Crne Gore
_____________________________________________________________________________________________________________

images,Bajramska čestitka predsjednika Bošnjačke stranke Rafeta Husovića
Ovo su dani bajramskog darivanja, solidarnosti i brige za bližnje. Kurban- Bajram nas podsjeća na važnost i stalnu potrebu uzajamne pomoći, ljubavi i pažnje, za dobro i prosperitet pojedinca i zajednice.
Kurban je put čovjekovog približavanja Stvoritelju , kao što se i molitvom svaki iskreni vjernik približava Bogu Uzvišenom. U ovim danima muslimani iz čitavog svijeta obavljaju hadž- hodočašće u kojem čovjek spoznaje svoje.
Kurban –Bajram nas podsjeća na obavezu zajedništva u vjeri koju simbolizira hadž i potrebu medjusobnog potpomaganja koju činimo dijeleći kurban i zajedničke radosti sa našim porodicama, rodbinom, komšijama i svim ljudima dobre volje.
Neka među nama vlada sloga, neka nam zajedništvo u vjeri i ljubavi povrati samopouzdanje, neka svako radi svoj posao savjesno i odgovorno, neka shvatimo da je tajna uspjeha na ovome svijetu međusobno pomaganje u dobru.
Vama lično, i svim pripadnicima islamske vjere u Crnoj Gori i dijaspori, čestitam Kurban-bajram, uz želju da ih provedete u istinskoj porodičnoj sreći, radosti, veselju i rahatluku.
Bajram šerif mubarek olsun!
______________________________________________________________________________________________________________

,,Predsjednik Demokratskog fronta Miodrag Lekić čestitao je vjernicima islamske vjeroispovijesti Kurban Bajram.
„Neka vaš sjutrašnji praznik, Kurban Bajram i ovog puta bude u znaku solidarnosti i darivanja. Provedite dane praznika sa porodicom, komšijama i prijateljima i podijelite radost koju pruža duh zajedništva, tolerancije i međusobnog razumijevanja“, navodi se u čestitki.
_____________________________________________________________________________________________________________

index..Čestitka predsjednika Pozitivne Crne Gore, Darka Pajovića povodom Kurban bajrama.
“U ime Pozitivne Crne Gore i svoje lično ime Mešihatu Islamske zajednice Crne Gore, svim građankama i građanima islamske vjeroispovjesti, čestitam Kurban-Bajram sa željom da ga dočekaju u radosti, zdravlju i sreći sa porodicama, komšijama i prijateljima”, istakao je Pajović.
______________________________________________________________________________________________________________

snp-logoPredsjednik Socijalističke Narodne Partije je čestitao Kurban Bajram.
“Uvjeren sam da će ovaj Bajram svim islamskim vjernicima učvrstiti duhovni mir, ljudsku solidarnost i dobrodušnost, uz poštovanje različitosti i afirmaciju naših zajedničkih tradicionalnih vrijednosti u Crnoj Gori”, kaže se u čestitki predsjednika SNP-a Srđana Milića.
______________________________________________________________________________________________________________

Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović čestitao je Bajram.
“U povodu nastupajućeg Kurban – Bajrama, Vama efendijo Fejziću, vjerskim službenicima Islamske zajednice u Crnoj Gori i svim građanima i građankama islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori, upućujem iskrene čestitke u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime, želeći da ovaj praznik bude simbol zajedničkog života u kome preovladava duh razumijevanja i međusobnog poštovanja. U tradiciji islama dani Kurban – Bajrama upućuju na pomaganje siromašnima, slogu i pomirenje među ljudima. U toj namjeri Mešihatu Islamske zajednice i Crnoj Gori i njenom reisu želim da i dalje uspješno promovišu vrijednosti islamske vjere, odnosno da duhovnim sadržajima obogate cjelokupnu našu zajednicu”, ističe se u čestitki Numanovića.
______________________________________________________________________________________________________________

VD gradonačelnika Podgorice Vladan Vučelić uputio je povodom predstojećeg Kurban bajrama reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu efendiji Fejziću.
“Vama lično i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori srdačno čestitam Kurban bajram i želim da u radosti i spokojstvu, zajedno sa svojim bližnjima, provedete nastupajuće praznične dane. Vjerski praznici uvijek nas iznova podstiču na međusobno razumijevanje i uvažavanje, podsjećajući nas da samo zajedničkim naporom možemo prevazići iskušenja i ostvariti, kako lični, tako i društveni napredak”, naveo je Vučelić.
Prema njegovim riječima poruku Kurban bajrama, kao jednog od najznačajnijih islamskih praznika, svi ljudi dobre volje doživljavaju kao poruku mira i ljubavi.
“Podgorica je prepoznata kao grad vjerske tolerancije i skladnog suživota svih njenih građana. Uvjeren sam da će našim zajedničkim zalaganjem takva ostati i u budućnosti”, zaključio je Vučelić.
_______________________________________________________________________________________________________________

Predsjednik Skupštine Glavnog grada dr Đorđe Suhih uputio je povodom predstojećeg Kurban bajrama reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu efendiji Fejziću čestitku.
“Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti, sveštenstvu i Vama lično čestitam veliki islamski praznik Kurban bajram sa željom da praznične dane provedete u krugu svojih prijatelja i komšija u blagostanju, sreći i prazničnom raspoloženju. Vjerski praznici su uvijek dobra prilika da se podsjetimo univerzalnih duhovnih i etičkih vrijednosti koje nas obavezuju da porukama mira, solidarnosti i humanosti širimo slogu i zajedništvo među ljudima svih vjera i nacija”, naglasio je Suhih.
On je istakao da Kurban bajram nosi osobitu simboliku u tome da svako ono što ima podijeli sa drugima kao znak pažnje i dobre volje prema svim ljudima, jer je dijeliti i biti sa drugima najveći ovozemaljski kapital.
“Siguran sam da će predstojeći bajramski dani osnažiti međusobno poštovanje i podstaći razumijevanje i toleranciju kako bismo zajednički doprinosili multietničkoj i multikonfesionalnoj harmoniji u Crnoj Gori i na taj način gradili moderno građansko društvo”, naveo je u čestitci Suhih.
_________________________________________________________________________________________________________________

Mehmet Niyazi TANILIR Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori je čestitao Bajram
Poštovani,
Povodom Kurbanskog Bajrama Vama i Vašoj Porodici upućujem najiskrenije čestitke i najljepše želje.
Bajram Šerif Mubarek Olsun!
_________________________________________________________________________________________________________________

„POŠTOVANI REISE FEJZIĆU ČESTITAM VAM VAŠ VELIKI PRAZNIK SA ŽELJOM DA DONESE ZDRAVLJE SREĆU I NAPREDAK I IZVINJAVAM SE ŠTO NEĆU MOĆI DA SE ODAZOVEM POZIVU ZA 2. 10 TEKUĆE GODINE“.
POSLANICA LJERKA DRAGIČEVIĆ
_________________________________________________________________________________________________________________

indexPravedna je čestitala Bajram.
“Svim građanima islamske vjeroispovjesti čestitamo veliki praznik Kurban Bajram sa željom da ga provedu u miru, solidarnosti i plemenitosti. Jedan od najvećih islamskih praznika treba da bude podsticaj svim vjernicima u afirmaciji moralnih vrijednosti koje će naše društvo učiniti humanijim i pravednijim”, ističe se u čestitki Pravedne.
_________________________________________________________________________________________________________________

“Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore svim građanima islamske vjeroispovijesti upućuje najsrdačnije čestitke povodom Kurban- bajrama tradicionalnom čestitkom: Bajram šerif mubarek olsun, uz želju za srećom i uspjehom u poslovnom životu i blagostanjem u privatnom životu”, ističe se u čestitki HNV.
_________________________________________________________________________________________________________________

LPCGdpsI Liberalna partija čestitala je Bajram.
“Kurban Bajram podsjeća nas na univerzalne vrijednosti multikulturalnog društva, praštanja, dijaloga i zajedničkog života. Humanost koju nosi ovaj praznik mora biti stalni podsticaj svima za kontinuirani napor u izgradnji društva jednakih šansi koje se temelji na plemenitosti svakog od nas. Plemenita djela na koja podstiče ovaj veliki islamski praznik, snažan su doprinos crnogorskom društvenom i kulturnom progresu u čije temelje je, neupitno, ugrađen i muslimanski narod Crne Gore. U ime Liberalne partije i svoje lično ime, građanima i građankama Crne Gore islamske vjeroispovijesti kao i predstavnicima Islamske zajednice Crne Gore čestitam Kurban Bajram sa željom da ga srećno i radosno provedu sa najbližima, uz poruku: Bajram šerif mubarek olsun”, ističe se u čestitki predsjednika LP Andrije Popovića.
___________________________________________________________________________________________________________________

imagesPovodom Kurban – Bajrama Rifat Efendiji Fejziću i svim građanima islmske vjere u domovini i dijaspori, želimo srećne i berićetne bajramske dane, saopšteno je iz Bjelopoljske partije.
“Onima koji slave želimo da Bajramske dane provedu s porodicom, rodbinom, prijateljima i komšijama. Neka bajramska radost ispuni srca vjernika i ojača snagu porodične ljubavi”, saopšteno je iz BP.
___________________________________________________________________________________________________________________

2109pvpČestitku je uputio i PVP.
“Neka Kurban bajram donese veselje, dobročinstvo i darežljivost, porodičnu harmoniju i prosperitet svim islamskim vjernicima i protekne u duhu opšteg dobra i blagostanja. Ujedno izražavam nadu da će Kurban-bajram u narednom periodu donijeti duhovni mir i sreću, razumijevanje i toleranciju koja nam je u ovim vremenima svima potrebna. Uvjerena sam da istinske duhovne vrijednosti treba svima nama da budu putokaz. Kurban bajram dolazi dva mjeseca i deset dana poslije Ramazana. Bajramske radosti nose univerzalnu poruku vjere, ljubavi, mira, nade, čistote, tolerancije, praštanja. Vjernici u Crnoj Gori Kurban bajram slaviće u subotu 4. oktobra i neka ova slava bude dobra prilika za što bolje i ubjedljivije iskazivanje dobre volje i međusobnog praštanja”, ističe se u čestitki predsjednice PVP-a Seke Tiodorović.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.