HFZ. BUGARI U PLJEVLJIMA

U okviru redovnih ramazanskih posjeta, MIZ Pljevlja obišao je savjetik reisa IZ u Crnoj Gori za da'vu i profesor u Medresi “Mehmed Fatih” hfz. Sulejman ef. Bugari. On je bio hatib u Husein-pašinoj džamiji, a druženje se nastavilo nakon tervaije namaza gdje se hfz. obratio prigodnim predavanjem.  U svom obraćanju hafiz je govorio o lijepom ponašanju … Opširnije

Veliki iftar u džematu Sutivan

Nekoliko džematlija su zajedno organizovali akiku za svoju djecu i za iftarsku sofru okupili veliki broj postača. Nakon iftara okupljenim džematlijama obratio se glavni imam MIZ Bijelo Polje, prof. Enis ef. Burdžović. Molimo Allaha dž.š. da donatorima ukabuli akiku, a njihovim porodicama podari svaki hair.

Iftar za plavo-gusinjski džemat

U organizaciji Mešihata islamske zajednice u Crnoj Gori u restoranu “Timm” priredjen iftar za preko stotinu plavo-gusinjskih džematlija. Iftaru je prisustvovao reis IZ-e Rifat ef. Fejzić koji se obratio prisutnima i izrazio zadovoljstvo što je jedan iftar proveo u Plavu sa džematlijama. Iftaru su prisustvovali imami Plava i Gusinja sa svojim džematlijama.