U višednevnoj kampanji u Skoplju o ličnosti Muhammeda, a.s., u televizijskom gostovanju učestvovao Omer ef. Kajoshaj

Omer ef. Kajoshaj u TV emisiji u Skoplju
Omer ef. Kajoshaj u TV emisiji u Skoplju

Skoplje – U organizaciji Foruma Islamske omladine Makedonije, a povodom oobilježavanja dana rođenja Muhammeda, s.a.v.s., organizovana je višednevna i raznolika aktivnost, koja nosi zajednički slogan „Da bolje upoznamo poslanika Muhammeda, .a.s.“. Učešće na ovom skupu, a na poziv organizatora uzeo je pomoćnik direktora medrese „Mehmed Fatih“ u Podgorici  i direktor kancelarije za odnose sa inostranstvom Mešihata IZ-e u Crnoj Gori, prof. Omer ef. Kajoshaj. Sa njim u studiju, gost je bio i dr. Ćani Nesimi iz Tetova.

Gosti su u prijatnom razgovoru u televizijskom studiju, pokušali dati odgovore na neka od pitanja koja se tiču mogućnosti povođenja za Poslanikovim, a.s., primjerom u aktuelnim životnim izazovima.

Neka od pitanja, pored pitanja definisanja njegove, a.s., ličnosti, prof. Kajoshaj je sa svojim sagovornicima razmatrao pitanja da li je Muhammed, a.s., bio reformator, vojskovođa, političar, ili ličnost sveukupnog lidera u dobru. Pored toga, kroz pojam njega kao uzora, bilo je riječi o njegovom odnosu prema porodici, u momentima najžešćih napada, o njegovom odnosu prema neprijateljima, i slično.

Ova TV emisija ima značajnu poruku, kojom se gledaoci, muslimani Makedonije albanskog govornog područja upoznaju sa stvarnim mjestom poslaničke ličnosti, kako ne bi bili žrtva raznih stereotipa o njemu, koji se danas besomučno i vrlo često zlonamjerno šire.

Prof. Kajoshaj je naglasio da Poslanik , a.s., i danas zavrjeđuje ulogu nezamjenjivog modela ponašanja čovječanstvu, na svim trasama opšteg dobra i napretka.

Ovo gostovanje će narednih dana biti emitovano na većini lokalnih televizijskih stanica u Makedoniji.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.