U Medresi u Podgorici organizovana svečanost povodom predstavljanja ukrajinske kulture

Ambasadorka Ukrajine, Oksana Sljusarenko i reis Rifat ef. Fejzić
Ambasadorka Ukrajine, Oksana Sljusarenko i reis Rifat ef. Fejzić

Podgorica – Danas je u prostorijama Medrese u Podgorici, ambasada Ukrajine organizovala dan predstavljanja ukrajinske kulture. Domaćin ispred Islamske zajednice u Crnoj Gori, reis Rifat ef. Fejzić je izrazio dobrodošlicu i zadovoljstvo što je Medresa u Podgorici u poziciji da ugosti jedan ovako nesvakidašnji događaj.

Ambasadorka Ukrajine, njena ekselencija Oksana Sljusarenko je u amfiteatru Medrese održala predavanje o ukrainskoj diplomatiji i savremenim tokovima međudržavne saradnje. Iscrpnim predavanjem o istorijskim tokovima i prvim začetcima ukrainske diplomatske službe, kroz raznolikost kulturnih i društvenih zbivanja, na dosljedan način je izlaganje odgovorilo namjeri.

Prisutni profesori Medrese, učenici i gosti mogli su se upoznati sa šarolikošću Ukrajinskog napretka, i ovoj zemlji bogatoj različitostima.Od kako je 24 avgusta 1991. godine dobila nezavisnost, sigurnim razvojem, ova zemlja bogata resursima i svekolikom raznolikošću (56 vjeroispovijesti i vjerskih zajednica) , država je vrijedna divljenja. Nakon toga, u prisustvu predstavnika ambasada Bosne, Hrvatske, Italije i drugih zemalja, u društvu domaćina i sa svojim saradnicima, ambasadorka je goste provela kroz izložbu umjetničkih fotografija i rukotvorina koje jezikom umjetnosti, na najbolji način govore o kulturi, tradicionalnom naslijeđu ukrainskog naroda. Gosti su izrazili zadovoljstvo kako predstavljenim umjetničkim djelima, tako i ambijentom Medrese, uz ocjenu da bi ovakvih vidova saradnje trebalo biti i u buduće.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.