TRIBINA U CENTU ZA KULTURU U ROŽAJAMA

DSC_067930. 12. 2014. godine, u Velikoj Sali Centra za kulturu u Rožajama u organizaciji Odbora Islamske zajednice Rožaje održana je tribina za omladinu.
I pored izutetno hladnog vremena odziv i interesovanje za ovu tribinu je bio jako veliki. Sama tema tibine “Smjernice našoj omladini”, je ponukao znantno interesovanje građana,što je pokazatelj da omladina želi da sluša i da čuje savjete. Prije tribine prisutnima je prikazan kratkometražni poučni film sa tematikom vezanom za naslov tribune, a zatim je moderator programa glavni imam Rejhan ef. Hot, najavio predavača i tribinu. Kroz poučne primjere iz svijetle historije islama, predavač Haris ef. Kalač nam je jasno pokazao već trairanu stazu najboljih generacija, i dao nam jasnu naznaku da je to staza i put, kojim naša omladina treba da ide. Samo ona omladina koja se uputi ovom tazom svojim odabirom sebi garantira bolju budućnost i uspjeh oba svijeta.
Cijela tribina je bila osmišljena radi osvjećavanja omladine, kako bi što spreminije dočekali najavljene najluđe noći, te kako bi što veći broj omladine sačuvali od upadanje u zabranjene stvari u ovim noćima

DSC_0681 DSC_0684 DSC_0008 DSC_0010 DSC_0673 DSC_0677

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.