Sohbeti i predavanja za žene u Rožajama

ro1Rožaje – 12. Safera 1435. hidžretske godine, što odgovara 15. decembru 2013. godine, započet je projekat sohbeti i druženja žena u Rožajama, svakako, pri Odboru Islamske zajednice. Na oduševljenje prisutnih, kojih je bilo za prvo predavanje i druženje sasvim dovoljan broj, izrazili su zadovoljstvo jer je započeto sa ovakvim projektom. Konstatovano je da je bogatoj lepezi vjerskih aktivnosti ovaj segment nedostajao, tako da je sada i on aktiviran. Uz Allahovu pomoć i zadovoljstvo, nadamo se da će ova druženja u još većem obimu zaživjeti, a nema razloga da tako ne bude.
Zahvalni smo Allahu, te imamo i uslova i mogućnosti za ovakve projekte, i ovog druženja odabrana lokacija je bila divanhana Centralne džamije Sultan Murat II.ro2
Za ovo druženje predavanje je pripremila muallima Hanka Mujović-Hot, koja je odabrala i skrenula pažnju na temu dužnost društvenog i intelektualnog angažmana žene muslimanke. Žena muslimanka, isto kao i čovjek, ima obavezu da svoj dan ispuni hairli poslovima i djelima, i ona će, kao i čovjek, biti pitana za svoje vrijeme i za svoj doprinos islamu i boljitku, istakla je predavačica izmedju ostalog. Ovo druženje završilo se slatkim zakuskom, za koji se pobrinula jedna od sestara.
Molimo Gospodara da pomogne svima koji doprinose, pomažu i organizuju hairli projekte za zajednicu i društvo, a nadamo se da je ovo jedan od tih projekata.

ro3ro4

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.