Admir ef. Zekić predstavnik Islamske zajednice u Crnoj Gori na međunarodnom kongresu u Medini

prva1Medina – U organizaciji Islamskog univerziteta u Medini i Ministarstva visokog obrazovanja kraljevine Saudijske Arabije, 26. i 27. 11.2013. godine, a pod pokroviteljstvom  krunisanog princa Medine, šeiha Fejsala ibn Selmana, održan je svjetski kongres na temu: “Poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve selleme, i njegov doprinos čovječanstvu”.

Prigodi otvaranja je prisustvovao saudijski muftija, Šeik  Abdul-Aziz bin Abdullah Alu Šejh, koji je u svom obraćanju rekao da je nauka najveći doprinos čovječanstvu, a Poslanikov, s.a.v.s., prvi korak je bio afirmacija nauke. Naglasio je važnost ovakvih kongresa na kojima se izlažu naučno-istraživački radovi na temu poslanikovog doprinosa čovječanstvu.  ulema
U toku dvodnevnog kongresa, izlaganjem svojih radova na dotičnu temu, učešće su uzeli najeminentniji islamski znanstvenici, mislioci i istraživača iz više od 35 zemalja od kojih su, pored Crne Gore,  Saudijske Arabije, Egipata, Turske, Kine, Indonezije i Bahrejna, Katara i drugih zemlja došli na ovaj naučni skup.
Na poziv rektora Islamskog Univerziteta u Medini šeika Abdurahmana Es-Seneda, na konferenciji je prisustvovao i predstavnik IZ u Crnoj Gori  Admir ef. Zekić.
Konferencija se održava u sklopu manifestacije ”Medina, glavni grad islamske kulture za 2013.godine”. 

muallima  Admira Zekić sa učesnicama kongresa, prilog u saudijskoj štampi
muallima Admira Zekić sa učesnicama kongresa, prilog u saudijskoj štampi

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.