Reis Rifat ef. Fejzić bio je gost na konferenciji Balkanskog kluba mira

fotografijaPodgorica, 9. maj – Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić bio je gost na konferenciji Balkanskog kluba mira, gdje je usvojena i potpisana deklaracija o svjetskom miru. Na konferenciji su bili gosti Malik Obama, direktor Fondacije Barak Obama Husein Senior, inače brat Američkog predsjednika Baraka Obame kao i Tevekkul Kermam iz Jemena najmlađa nobelovka na svijetu te brojne druge zvanice i učesnici konferencije.
Učestvujući u radu konferencije reis Fejzić je ukazao na simbolični i stvarni značaj ovakvih skupova. “Dužnost je svake jedinke, da uradi ono sto je u njegovoj moći i da doprinese dobru.
Kao što je mrav u islamskoj priči o Poslaniku Ibrahimu nosio vodu da ugasi vatru koja je bila pripremljena za Poslanika Ibrahima da bi skinuo dug sa sebe, tako je i svaki čovjek dužan da svojim postupcima i riječima utiče da se zaustavi zlo i nadvlada dobro, ” rekao je reis Fejzić.
On je podsjetio da je veoma važno da u poruci mira koja iz Podgorice ide ka čitavom svijetu pored Ukraine svoje mjesto nađe i apel da se zaustavi građanski rat u Siriji, vojna diktatura u Egiptu te stradanje nedužnih u Mianmaru, Centralno Afričkoj Republici i drugim mjestima.
Učesnici konferencije potpisali su povelju mira.

slika

 

 

 

 

 

 

 

slika1

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.