Malik Obama posjetio medresu “Mehmed Fatih”

fotografijaPodgorica, 9. majMalik Obama direktor Fondacije Barak Obama Husein Senior i brat Američkog predsjednika Baraka Obame posjetio je medresu „Mehmed Fatih“.
Domaćini susreta u medresi bili su reis Rifat ef. Fejzić, direktor medrese Rahman ef. Kačar, glavni imam Podgorice Džemo ef. Redžematović i drugi prosvjetni uposlenici medrese. Reis je poželio dobrodošlicu visokom gostu i upoznao ga sa stanjem Islamske zajednice i vjernika u Crnoj Gori.
” Mi smo značajna zajednica u Crnoj Gori, činimo skoro četvrtinu stanovništva i predstavljamo veoma važan faktor stabilnosti ove države. Naš cilj je da stvorimo dobre uslove za svakog pripadnika naše zajednice, želimo da budemo partner u zajedničkom dobru kako za pripadnike islama tako i za sve građane ove zemlje” istakao je reis Fejzić.
Malik Obama se zahvalio na srdačnom prijemu i iskazao zadovoljstvo svojom posjetom ovoj instituciji.
” Islam je vjera mira i tolerancije i naš je zadatak da ga takvog predstavimo. Impresioniran sam ovim obrazovnim objektom i uspjehom Islamske zajednice ” kazao je Obama. Malik Obama je posjetu okončao klanjanjem namaza u džamiji kompleksa medrese.

fotografija(1)

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.