Reis Fejzić primio delegaciju aktivista Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata

Reis Fejzić sa aktivistom Crvenog polumjeseca UAE
Reis Fejzić sa aktivistom Crvenog polumjeseca UAE

PodgoricaReis Rifat ef. Fejzić je u petak, 24.02.2012. godine, primio delegaciju aktivista Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata. U prijatnom razgovoru, reis Fejzić je svoje goste upoznao sa ulogom Islamske zajednice u Crnoj Gori, kroz prizmu cjelokupnih odnosa prema svojim pripadnicima, kao i sveukupnom društvu. Gosti su ogromnim iskorakom ocijenili nedavno potpisani Sporazum o uređenju odnosa sa Vladom Crne Gore, tvrdeći da ovakav osnov uređenja odnosa govori mnogo o bitnosti položaja Islamske zajednice u državi Crnoj Gori.

Reis Fejzić je pohvalio trud ovih humanih ljudi, koji su pritekli u pomoć stanovništvu Crne Gore, naglašavajući da je pomoć potvrda islamskih vrijednosti po kojima ogromna većina muslimana danas uređuje svoj život.

Nakon prijema u Mešihatu IZ-e, reis Fejzić je sa svojim gostima, uz glavnog imama Odbora Islamske zajednice Podgorica, Džema ef. Redžematovića obišao medresu “Mehmed Fatih”, gdje ih je direktor Rahman ef. Kačar sa svojim saradnicima ugostio i podrobnije upoznao sa ovom obrazovnom ustanovom.

Na kraju posjete, reis Fejzić je izrazio očekivanja bolje i konkretnije saradnje između Islamske zajednice i Crvenog polumjeseca, ističući da su pojedinci i institucije iz Emirata u više navrata pomogli rad Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.